Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

14.4.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Legendární hra "Worms" v adaptaci pro Smartphone 2002 - HTC Tanager v Evropě jako "Qtek 7070" - Unikátní smartfoun pro nevidomé
Legendární hra "Worms" v adaptaci pro Smartphone 2002

Je to tak, dobří Wormsové se vracejí, a to v produkci softwarové firmy Hexacto. Po několika přepracováních pod různé systémy se adaptace této, na PC velmi populární hry, brzy dočkají i na platformě Smartphone 2002.

Zatím sice nejsou známy žádné parametry typu počet dostupných kol, grafických témat nebo možných stylů hry, ale vzhledem k tomu, že už původní Wormsové se stali tak populárními především díky množství herních prostředí a své skvělé multiplayerové hře, dá se téměř jistě očekávat, že podobné vlastnosti nebudou chybět ani zde.

Agresivní červíci by měli dorazit na displeje smartfounů v červenci 2003.

HTC Tanager v Evropě jako "Qtek 7070"

Co nevidět by se měl v Evropě objevit následník smartfounu Orange SPV jménem HTC Tanager. Stane se tak pod taktovkou distributora Brightpoint Sweden AB koncem letošního května.

Unikátní smartfoun pro nevidomé

Unikátní přístroj MPO 5500 je k nalezení na stránkách firmy ALVA Braille Displays. I když tak na první pohled nevypadá, jedná se o plnohodnotný GSM triband mobil se vším, co k tomu patří - zvládne vše od SMS, přes adresář, hodiny a budík, až po zápisník a USB konektivitu s možností synchronizace, dále nabízí kabelový headset a samozřejmě vestavěný mikrofon a reproduktor.

Jako volitelný softwarový upgrade bude brzy nabízeno rozšíření o email (GPRS) a MP3 přehrávač.

Přístroj běží na OS Windows CE .net (4.1) a CPU PXA255. Má 64 MB RAM, 64 MB ROM a při rozměrech 96 x 225 x 41 mm váží 680 g. Baterie vydrží až 8 hodin. Z dalších schopností: 8 plošek pro odečítání a psaní Braillova písma, syntezátor řeči (anglicky, německy, francouzsky a holandsky), USB, 2,5 a 3,5 mm jack, napájecí konektor a SIM slot.