Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

14.5.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Následovník série Sony NX - ViewSonic V37 zdarma - Sunpower zaznamenává výrazný pokrok v technologii solárních panelů
Následovník série Sony NX

Na internetu se objevilo pár "zaručených" informací o tom, jak údajně vypadá další model ze série Sony Clié NX, jehož prototypy již jistě existují a který by se měl dočkat oficiálního uvedení někdy teď v květnu. Přístroj má mít procesor na 300 MHz, 32 MB RAM, 1 MP digitální fotoaparát a integrovaný Bluetooth.


ViewSonic V37 zdarma

Všichni, kdož si zaregistrují některý z těchto produktů (Visual Studio .NET 2003 Professional, Visual Studio .NET 2003 Enterprise Developer, Visual Studio .NET 2003 Enterprise Architect, MSDN Professional, MSDN Enterprise, MSDN Universal), mají šanci stát se do 30. června 2003 (nebo dokud nedojdou zásoby) šťastnými majiteli Pocket PC značky ViewSonic V37 (pokračovatel ViewSonicu V35).

Celá tato akce má jeden drobný háček - týká se pouze lidí v 50 státech Unie a Kanady, ostatní běžní smrtelníci si budou muset počkat, až se ViewSonic V37 objeví na trhu obvyklou cestou - oficiálním firemním uvedením.


Sunpower zaznamenává výrazný pokrok v technologii solárních panelů

Dle společnosti Sunpower má nový solární článek A300 efektivitu 20 %, oproti maximálním 12-15 % u dosavadních článků. Článek na obrázku má stranu délky 125 mm a dodává 3 W.

Články této firmy s úspěchem používá i NASA. Dostupné budou v limitovaných sériích již koncem tohoto roku, masové produkce se dočkají příští rok.