Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

27.5.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Oficiální uvedení MiTAC Mio 8380 - Sagem opouští Microsoft pro Symbian - Duke Nukem pro Pocket PC
Oficiální uvedení MiTAC Mio 8380

Dlouho a netrpělivě očekávaný smartphone MiTAC Mio 8380 s OS MS Smartphone 2002 se dočká oficiálního uvedení 10. června. Během léta by se měl přístroj rozšířit do nabídek operátorů po celém světě.

Sagem opouští Microsoft pro Symbian

Společnost Sagem nenápadně odřekla chystané bezdrátové PDA postavené s největší pravděpodobností na operačním systému Pocket PC 2002 Phone Edition a namísto toho někdy během letošního léta uvede nový smartphone postavený na Symbianu.

Sagem sice vysloveně neuvedl, že to bude právě Symbian, nicméně na prezentaci při předvádění obrázků byl právě Symbian jmenován jako "klíčový partner".


Duke Nukem pro Pocket PC

Nějaký čas po legendárním Doomovi se objevila ještě jedna hra, která vzbudila v letech devadesátých zaslouženou pozornost - byl to Duke Nukem (vlastně správně Duke Nuk'em), který měl oproti DOOMovi skutečný 3D engine a tím pádem také patřičně propracované úrovně.

Jedna z nejúspěšnějších 3D her své doby se chystá i na displeje kapesních PC, a to vše díky nezávislému developerovi jménem Frank Pennault.

Zatím je k dispozici pouze testovací neveřejná verze pro autorovu přetaktovanou Cassiopeiu C505, která zvládne jen nějakých 7-8 fps. Brzy by se ale měly objevit také verze pro další procesory (MIPS a StrongARM). Všichni ctitelé Duka pochopitelně doufají, že s podporou nových a lepších procesorů vzroste také framerate.