Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

6.6.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Palm pohlcuje Handspring! - iBIZ chystá FM rádio pro SDIO slot - Multicard adaptéry od Logitecu

Palm pohlcuje Handspring!

Představenstvo společností Palm, Inc. a Handspring, Inc. oznámilo, že bylo jednohlasně rozhodnuto o osvojení Handspringu společností Palm. Palm Inc. nyní tvoří dvě divize, PalmSource pro záležitosti stran vývoje a licencí Palm OS a Palm Solutions Group, obchodní jednotka zodpovědná za návrh, vývoj a marketing handheldů Palm.

Palm minulý rok oznámil, že dojde k odtržení PalmSource, ze které se má stát samostatná firma, teď se dozvídáme, že by k tomu mělo dojít v průběhu letošního podzimu. Handspring se připojí ke zbývající části Palmu - Palm Solutions.

Řada komunikátorů Handspring Treo se nebude přejmenovávat, takže po dokončení spojení bude Palm nabízet celkem 3 řady produktů: Treo, Tungsten a Zire.

iBIZ chystá FM rádio pro SDIO slot

Všem majitelům PDA s SD slotem podporujícím I/O se iBIZ chystá brzy nabídnout toto FM rádio ve formátu SD karty. Mělo by bezproblémově spolupracovat se všemi známými Palmáči, s Pocket PC předpokládáme také. K dispozici v červenci za 50 USD.


Multicard adaptéry od Logitecu

Logitec přichází na trh se dvěma PC Card Type II adaptéry: LMC-CA41AD2 a LMC-CA41AD2/U (USB typ má naprosto stejné vlastnosti), které budou k dispozici během června za 36 a 46 USD.




Adaptéry podporují 4 formáty paměťových karet: Memory Stick / SD / MMC / SmartMedia. Memory Stick PRO by měl být podporován také.




Obě zařízení pracují pod Windows 98/Me/2000/XP, Mac OS 8.6 - 9.2.2 a Mac OS X 10.1.3 - 10.2.6.