Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

13.6.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Pioneer předvádí prototyp ohebného displeje - "Proč jsem opustil platformu Pocket PC" - T-Mobile nabízí datové přenosy GPRS bez omezení již od 20 USD měsíčně
Pioneer předvádí prototyp ohebného displeje

Displej používá technologii organic film electro-luminicsent (EL), díky které je lehký, ohebný a velmi tenký. Výzkumní pracovníci společnosti Pioneer soudí, že přístroje vybavené těmito displeji mohou velmi pomoci v povoláních jako je třeba medicína nebo záchranářský sektor.

"Proč jsem opustil platformu Pocket PC"

Tak takto nějak by se dal volně přeložit název krátké úvahy na výše citované téma, ve které se autor s přezdívkou "vicenzosi" zpovídá, proč se rozhodl dezertovat z klanu Pockeťáků. Jak sám říká, každodenní resetování mu nevadí, větší rozměry Pocket PC nějak překousne, co ale rozhodně nehodlá tolerovat ani náhodou, je program ActiveSync, resp. jeho občasná svéhlavost.

T-Mobile nabízí datové přenosy GPRS bez omezení již od 20 USD měsíčně

Na internetu probleskují zajímavé informace o tom, že T-Mobile v rámci získání co největšího podílu na GPRS službách oznámil neomezené tarifní programy pro mobilní telefony, komunikátory a smartphony podporující GPRS. Stávající zákazníci mohou používaný tarif upgradovat, pokud totiž platíte za hovorné aspoň 29,99 USD měsíčně, můžete neomezená GPRS data získat již za 19,99 USD měsíčně, spolu s T-Zones a 300 SMS zprávami. Také lze pořídit pouze datový tarif, kdy za 29,99 USD získáte neomezené GPRS přenosy, T-Zones a 300 SMS bez volání.

Tento tarif podobný známému Eurotel Data Nonstop by nejednoho místního uživatele jistě nadmíru potěšil, je ovšem otázkou, nakolik se tato zpráva bude týkat i ČR.