Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

4.7.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Další Microdrive v CompactFlash formátu - ViewSonic nabídne upgrade na Windows Mobile 2003 - Legend ohlašuje Pocket PC s Windows Mobile 2003 - Emulátor Apple IIe pro Palm OS
Další Microdrive v CompactFlash formátu

Vypadá to, že Hitachi nebude jedinou firmou, která letos přinese vysokokapacitní Microdrive, protože se na trhu objevila společnost Colby Systems se svými výrobky. Pro uživatele to bude znamenat jako vždy jediné - sílící konkurence donutí dosavadní producenty MD zlevnit.

Již od tohoto týdne bude Firma Colby Systems nabízet MD kapacity 2,4 GB, což je dvojnásobek bývalého maxima, předběžná cena byla stanovena na 279 USD.

ViewSonic nabídne upgrade na Windows Mobile 2003

I firma ViewSonic se nechala slyšet, že pro majitele PDA ViewSonic V35 a V37 bude brzy k dispozici update na novou verzi operačního systému. Cena i datum vydání jsou zatím neznámé, odhaduje se ale, že by se mohl objevit koncem července.

Legend ohlašuje Pocket PC s Windows Mobile 2003

K řadě společností, které již oznámily nebo rovnou uvedly Pocket PC s novým OS Windows Mobile 2003, se přidává i Legend ohlášením přístroje jménem Lenovo XP230, o kterém se zatím ví jen to, že má jog, CF slot, 8cestný ovladač, kovovou kastli a že vydrží 20 dnů ve standby módu a 16 h puštěný s vypnutým podsvícením displeje.

Apple IIeEmulátor Apple IIe pro Palm OS

Po ročním vývoji je open source projekt emulátoru Apple IIe pro Palm OS konečně vydán jako dostatečně stabilní. Je samozřejmě stále ve vývoji, ale již teď s ním spustíte prakticky všechny disk images. Pro práci s emulátorem Appalm ][ se doporučuje aspoň 66 MHz procesor.

Apple IIe, založený na 1,02 MHz procesoru 65C02, byl poprvé vypuštěn v lednu 1983. Disponoval 64 kB RAM, 32 kB ROM (s BASICem) a prodával se za pouhých 1 395 USD.