Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

8.7.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Nový HP iPAQ s vestavěným Bluetooth, Wi-Fi i GSM/GPRS - Microsoft nabízí spoustu prázdninových eKnih zdarma - AvantGo pro Palm OS 5 konečně k dispozici
Nový HP iPAQ s vestavěným Bluetooth, Wi-Fi i GSM/GPRS

Mobile Commerce World potvrzuje, že HP příští rok vydá maximálně integrovaný HP iPAQ obsahující zároveň Bluetooth, Wi-Fi i GSM/GPRS modul. Bude zajímavé sledovat, jakého zvolí u HP OEM výrobce, s největší pravděpodobností to ale bude HTC, protože právě zde byla doposud většina iPAQů vyrobena (zbytek připadá na LG).

Pan Raymond Wah, viceprezident HP přes mobilní přístroje ke zprávě dodává: "Pokoušíme se vyvinout zařízení nejlepší ve své třídě a pracujeme na tom s našimi partnery."

Find an eBook for your Microsoft ReaderMicrosoft nabízí spoustu prázdninových eKnih zdarma

Skutečně, je to tak, v rámci rozšíření popularity formátu .lit mezi uživateli, se Microsoft odhodlal k tomuto čtenářsky atraktivnímu kroku. Nejedná se přitom o žádné zapomenuté ležáky, ale o velmi atraktivní tituly z nejrůznějších oblastí, vedle oblíbených klasik jsou tu k nalezení dokonce i celé slovníky a encyklopedie!

AvantGo pro Palm OS 5 konečně k dispozici

Po mnoha měsících práce a nesčetných betaverzích nabízí AvantGo, Inc. svoji vlajkovou loď, produkt AvantGo, ve verzi pro Palm OS 5 konečně ve finální podobě (stránky firmy se nalézají zde). K největším změnám patří samozřejmě podpora Palm OS 5 a rozlišení 320 x 320 i 320 x 480, uživatelé také mají možnost ukládat data namísto RAM na paměťovou kartu a samozřejmě byla přidána řada dalších zlepšováků.