Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

10.7.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Samsung z obavy před průmyslovou špionáží zakazuje v prostorách firmy používat digitální fotoaparáty - Multimediální přehrávač videa a hudby za cenu pod 100 USD - Today Screen Themes pro Windows Mobile 2003 zdarma
Samsung z obavy před průmyslovou špionáží zakazuje v prostorách firmy používat digitální fotoaparáty


Všem čtenářům znalým té správné undergroundové literatury je jistě dobře známo, že doba, ve které mají největší cenu informace, dávno nastala. Třeba takové digitální fotoaparáty se stávají natolik dokonalými, že Samsung zakázal jejich používání v prostorách firmy z obavy před průmyslovou špionáží.

Firma se domnívá, že i pouhý smartphone vybavený digitálním fotoaparátem lze použít ke kradení dokumentů a technologií, což zní značně ironicky, pokud zvážíme, že továrna v Kumi vyrábí právě smartphony Samsung digitálními fotoaparáty vybavené, možná dle hesla "Vyrábíme, ale nepoužíváme."

O tom, že je postoj Samsungu k fotografům opravdu na ostří nože, se přesvědčil reportér jednoho zahraničního časopisu, který sotva zamířil hledáček na nový závod, ve kterém se vyrábějí paměťové čipy (vlevo), ihned k němu vyrazil muž z ochranky (na fotce vpravo) a pokoušel se foťák zabavit.

Multimediální přehrávač videa a hudby za cenu pod 100 USD

Dle svého vlastního webu se firma HandHeld entertainment chystá v říjnu letošního roku (zatím pouze Amerika) vydat revoluční multimediální přehrávač za 99 USD, což je cena v této skupině zařízení vpravdě skvělá. Přístroj nazvaný "ZVUE!" připomínající přenosné TV umí přehrávat video i hudební soubory. Pohon obstarávají 4 AA baterie, které udrží zařízení v chodu 8 - 10 hodin. Co se týče hardwarových vlastností, tak ZVUE! nabídne displej úhlopříčky 63,5 mm, SD slot, port USB 2.0, sluchátkovo/bednový jack a procesor optimalizovaný na zpracovávání a dekódování multimédií.





Today Screen Themes pro Windows Mobile 2003 zdarma

Společnost Microsoft nabízí uživatelům operačního sytému Windows Mobile 2003 k volnému stažení jako "pozornost podniku" několik Today Screen themes. Celkem je jich něco přes dvacet a dají se mezi nimi nalézt i docela pěkné kousky.