Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

14.7.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Nová verze přehrávače RealOne Mobile Player pro Palm OS - Inbox Autocomplete aneb vychytávky Pocket PC 2003 - Rychlé hledání Wi-Fi signálu - Další GPS v CompactFlash formátu
Nová verze přehrávače RealOne Mobile Player pro Palm OS

Všem majitelům přístrojů Palm Tungsten T, Zire 71 a Tungsten C jistě dobře známý přehrávač RealOne Mobile Player je k dispozici v nové verzi 1.1, pokud jej tedy používáte, neváhejte a stahujte.





Inbox Autocomplete aneb vychytávky Pocket PC 2003

Při psaní emailů Vám nový OS Pocket PC 2003 u adresáta již při několika zadaných písmenech nabídne známá jména z adresáře, o koho by asi tak mohlo jít. Týká se to jak jednoho adresáta, tak i několika, které samozřejmě musíte nejdříve oddělit středníkem.

Přestože to na screenshotu není vidět, tak i když budete mít v adresáři někoho pod jménem "Mike Jones" <smithy@aol.com>, i při pouhém napsání "smi" OS automaticky rozpozná, že myslíte právě tuto osobu.

Vypadá to, že je tato nápověda omezena na 7 položek, takže pokud v ní dané jméno není, je potřeba ho dalším písmenem trochu více specifikovat a zúžit tím výpis.

Rychlé hledání Wi-Fi signálu


Pokud patříte k lidem, kteří na svém PDA pravidelně využívají Wi-Fi, jistě mi dáte za pravdu, že stálé hledání signálu stylem zapnout PDA, prohlédnout co říká softvérový čmuchal a vypnout PDA, není jako stálé a především pohodlné řešení to pravé ořechové.

*Všem těmto hledajícím nabízí Kensington Technologies svůj nástroj o rozměrech 55 x 75 x 10 mm a ceně 22 USD díky kterému mohou hledat signál sítí standardu 802.11b a 802.11g.

Další GPS v CompactFlash formátu

Japonská společnost CFCompany nabízí další produkt z rodiny CompactFlash GPS přijímačů nazvaný AmbeonGPS. Jde o externí GPS modul pro CompactFlash slot, ke kterému půjde připojit i anténa. Cena zatím neoznámena.