Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

25.7.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
U HP iPAQů série H5500 chybí dálkové ovládání Nevo - SDIO Wi-Fi karta od Sandisku se blíží - Pocket PC Gateway 100X odloženo
U HP iPAQů série H5500 chybí dálkové ovládání Nevo

Společnost HP se rozhodla nezařadit do softwarové výbavy HP iPAQů série H5500 mezi uživateli velmi oblíbený program Nevo, který z Pocket PC udělá univerzální dálkové ovládání.

Tento krok je zvláštní z toho důvodu, že Nevo Universal Remote Control je součástí softwarové výbavy u HP iPAQů série H2200, podivné, HP iPAQy série H5500 jsou nejvyšší highendovou řadou, takže by u nich člověk jaksi automaticky očekával nejbohatší výbavu.

SDIO Wi-Fi karta od Sandisku se blíží

Vypadá to, že společnost Sandisk po několika odkladech konečně vydá svoji SDIO Wi-Fi kartu přímo podporující OS Pocket PC 2002. Firma říká: "Přeložili jsme datum vydání na první týden srpna z jediného důvodu - kvůli přidání podpory OS Pocket PC 2003".

Připomeňme jen, že Sandisk plánuje také kombo kartu 256 MB + Wi-Fi SecureDigital Card, které bychom se měli dočkat ve čtvrtém kvartále letošního roku.

Gateway 100X Pocket PC
Pocket PC Gateway 100X odloženo

Firma Gateway po vzoru společností Fossil a Garmin odkládá datum vydání svého netrpělivě očekávaného handheldu Gateway 100X s operačním systémem Windows Mobile 2003.

Původní datum vydání bylo stanoveno na druhou polovinu července, dle webu News.com to ale vypadá, že se neobjeví dříve, než v polovině příštího měsíce. Jako důvody pro odložení Gateway uvádí jednak další testy zařízení a také snahu o přípravu co nejširší nabídky dostupného příslušenství k datu vydání.
Courtesy of News.com
Pocket PC Gateway 100X nabídne: CPU Intel XScale na 400 MHz, 64 MB RAM, 32 MB ROM a akumulátor kapacity 1250 mAh. Dále se dočkáme transreflexivního displeje úhlopříčky 89 mm a možnosti duální expanze díky přítomnosti slotů CompactFlash i SecureDigital.

Gateway 100X bude mít při rozměrech 78 x 130 x 18 mm váhu 185 g a bude se prodávat za 300-350 USD. Přístroj má být pouze prvním handheldem z řady, podobně jako třeba u HP i Gateway se časem chystá nabízet přístroje různých vlastností a cen pro rozdílné skupiny zákazníků.