Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

6.10.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
První fotografie následníka Nokie 3650, modelu Nokia 3660 - Toshiba e805 nabídne Voice over IP - Vyroben prototyp metanolového akumulátoru pro mobilní telefony
První fotografie následníka Nokie 3650, modelu Nokia 3660

Americký úřad FCC je velmi dobře známý tím, že z něj v podstatě pravidelně unikají informace o chystaných handheldech obsahujících některý z druhů bezdrátové komunikace. Tentokrát se objevily i některé zajímavosti stran následníka Nokie 3650. Model Nokia 3660 je v podstatě stará dobrá 3650, ovšem s více "tradičním" rozložením tlačítek.








Toshiba e805 nabídne Voice over IP

Mezi jinými pokročilými vlastnostmi nabídne chystaná Toshiba e805 i možnost provádět nízkonákladové internetové hovory. Jinak řečeno, Toshiba e805 se bude dodávat se softwarem, který jí umožní telefonovat s dalšími VoIP přístroji. Po zaplacení poplatku (zcela nepochybně měsíčního) bude uživateli umožněno "volat" i na běžný telefon. Zajímavé také je, že v případě nevyzvednutí hovoru se Pocket PC bude chovat jako každý jiný záznamník. Díky vestavěnému Wi-Fi modulu zákazník sice nebude mít co se týče volnosti pohybu takové pohodlí jako u GSM přístrojů, ale cena prý měla tento nedostatek vyvážit.

Brzy se již také dozvíme, zda Toshiba e805 skutečně nabídne rozlišení 640 x 480 nebo zda šlo jen o fámu.

Vyroben prototyp metanolového akumulátoru pro mobilní telefony

Toshiba Corporation oznámila dokončení prototypu metanolového akumulátoru pro mobilní techniku. Direct Methanol Fuel Cell (DMCF) tak otevírá cestu k alternativním zdrojům energie i výrobcům mobilních telefonů, PDA, digitálních fotoaparátů a mobilních TV.

Datum konečné komercializace produktu bylo přesunuto na rok 2005. Slibované parametry jsou velice nadějné - zásobník s obsahem 25 ccm nabídne údajně až 20 hodin volání.