Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

9.10.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
GS Magicstore 1" 4,8 GB HDD v CF Type II formátu - Java pro přístroje řady Palm Tungsten - Hitachi se připojuje k honbě za prvním notebookem vybaveným palivovým článkem - Handheld Fujitsu .u Pocket nabídne rozlišení 800 x 600
GS Magicstore 1" 4,8 GB HDD v CF Type II formátu

Dle japonského webu PC Watch a také EE Times začne od listopadu letošního roku firma GS Magicstore nabízet 4,8 GB verzi svého 1" HDD. Tento bude proveden ve formátu CompactFlash Type II a bude samozřejmě kompatibilní se všemi přístroji, které tento slot využívají - PDA, digitálními fotoaparáty a dalšími. Produktový "jízdní řád" GS Magicstore dále indikuje, že by se veřejnost mohla dočkat 7 - 8 GB verze koncem roku 2004, 10 GB verze začátkem 2005 a 16 - 20 GB varianty koncem 2005. Firma také pracuje na 1,8" 40 GB HDD, který uvede v dubnu.

Java pro přístroje řady Palm Tungsten

Pokud plánujete na svém Palm Tungstenovi spouštět aplikace kompatibilní s Java 2 Micro Edition, nezapomeňte jej nejdříve patřičně vybavit - stáhnout si třeba WebSphere Micro Environment (WME) od IBM. WME je k dispozici pouze pro Palmy z modelové řady "Tungsten" - podporovány jsou přístroje Palm Tungsten E, Tungsten T3, Tungsten W, Tungsten C a Tungsten T2. Klasický Tungsten T podporován není. Zatímco čerství majitelé Palm Tungstenu T3 i Tungstenu E a lidé, kteří zakoupili Palm Tungsten W, Tungsten C a Tungsten T2 po 10.1.2003 (včetně) si mohou tento titul stáhnout zdarma, ostatní zájemci za něj musí zaplatit 6 USD.


Hitachi se připojuje k honbě za prvním notebookem vybaveným palivovým článkem

I v dílnách Hitachi se právě vyvíjí a odlaďuje palivový článek, se kterým by měl notebook vydržet až 8 hodin práce. Dle aktuálního japonského tisku by se podobně vybavené zařízení mělo objevit na trhu začátkem roku 2005.

Handheld Fujitsu .u Pocket nabídne rozlišení 800 x 600

Přístroj ".u Pocket" (čtěte "dot ju") byl představen Fujitsu na akci CEATEC v Japonsku. PDA používá OS Windows CE .NET a velmi atraktivní rozlišení - rovných 800 x 600 pixelů. S ohledem na integrovaný Wi-Fi modul, Bluetooth, CMOS digitální fotoaparát a CF i SD slot je zřejmé, že .u nebude žádná lowendová padavka. Jak to bude s dodávkami do Evropy a USA zatím nikdo netuší, ale produkce bude zaručeně probíhat v Japonsku.