Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

31.10.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
První recenze komunikátoru Handspring Treo 600 v České republice! - Pocket PC komunikátor vybavený 512 MB paměti - Sharp představuje displej pro PDA s extrémně vysokým rozlišením
První recenze komunikátoru Handspring Treo 600 v České republice!

Na domácím webu PalmPC se objevila první část recenze komunikátoru Handspring Treo 600, který je přímým pokračovatelem linie komunikátorů Treo 180, 270 a 300. Počet inovací je oproti původním přístrojům dostatečně velký, kvalita displeje rovněž neporovnatelná, jen je škoda, že byl použit displej rozlišení pouze 160 x 160 pixelů (65536 barev), to dnes najdeme opravdu snad už jenom u Palmu Zire.

V první části recenze se autor podíval na vnější vzhled, příslušensví a také nezapomněl na několik porovnávacích fotografií.

Pocket PC komunikátor vybavený 512 MB paměti

O přístroji níže je známo pouze to, že půjde o korejský výrobek určený pravděpodobně pouze pro lokální trh, který nabídne 400 MHz procesor, OS Windows CE .NET 4.2, 512 MB paměti (nejspíše součet, i tak jde ale o velmi solidní číslo), SDIO slot, integrovaný digitální fotoaparát umožňující i pořizování videa, vysouvací keypad a podporu sítí CDMA X1. Pěkný cvalík mimochodem.




Sharp představuje displej pro PDA s extrémně vysokým rozlišením

Je zřejmé, že společnost Sharp vynakládá na vývoj a vylepšování vlastností LCD displejů nemalé částky. Poslední novinkou pocházející z laboratoří firmy je tento kousek, který při úhlopříčce 2,6 palce (66 mm) nabízí rozlišení VGA neboli též 300 pixelů na palec.