Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

26.11.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Volně šiřitelný emulátor Commodore C64 pro Palm OS 5 - Mobilní telefon pro zrakově postižené - GPS v SD formátu - Palm OS 6 a datum vývojářské konference
Volně šiřitelný emulátor Commodore C64 pro Palm OS 5

Tak už i majitelé Palm OS 5 přístrojů mají šanci spustit na svém kapesním miláčkovi některou z 8bitových legend dob dávno minulých. Emulátor Frodo C64, který je již zaběhlým produktem na celé řadě platforem, se objevil i ve verzi pro Palm OS a lze si jej stáhnout na tomto webu.

U programu nechybí emulace joysticku i zvuku a díky GPL licenci se nemusíte bát žádných registračních obtíží. Mimochodem, ta výzva ze screenshotu níže se týká samozřejmě screengrabberu =).





22c.jpgMobilní telefon pro zrakově postižené

Nový mobil vytvořený speciálně pro nevidící začala nabízet španělská firma Owasys. Přístroj 22C vypadá na první pohled jako každý jiný mobil s několika výjimkami - chybí mu displej, má vestavěný syntetizér řeči a klávesy mají hlasovou odezvu.

GPS v SD formátu

Japonská společnost I-O DATA začíná prodávat svůj nejnovější GPS přijímač v SDIO formátu. Zaručena je podpora prakticky všech Pocket PC a za cenu přibližně 215 EUR uživatel získá také mapový produkt Pocket Mapple DIGITAL.






Palm OS 6 a datum vývojářské konference

V průběhu roku se na internetu porůznu povídalo, že Palm OS 6.0 se dočkáme koncem letošního roku, ze strany Palmu bylo ovšem k tématu nového OS příslovečné ticho po pěšině. Až nyní se nám podařilo zjistit další zajímavé detaily: 10 - 12. února 2004 by měli být na konferenci v San Jose vývojáři informováni o souhrnu novinek, které Palm OS 6.0 obsahuje, prvních šestkových přístrojů bychom se tedy mohli dočkat již během léta 2004.