Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

4.12.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Operátor Orange naúčtoval uživatelům nevyžádané MMS zprávy - Ženy se těší na služby sítí 3G více než muži - Memory Stick Wi-Fi karta pro Sony Clié v předprodeji
Operátor Orange naúčtoval uživatelům nevyžádané MMS zprávy

Nepříjemnou situaci zažil operátor Orange v UK - omylem naúčtoval 210 000 zákazníkům nevyžádané reklamní MMS zprávy označitelné jako spam. Poškození dostali od operátora omluvnou textovku a příslib okamžité refundace. Věkový rozsah poškozených byl pro 170 000 lidí 18 - 29 let a pro 40 000 lidí 30 - 35 let. Zcela jistě půjde o noční můru oddělení pro styk s veřejností, protože Orange službu MMS docela agresivně propaguje.

Ženy se těší na služby sítí 3G více než muži

Dle nového průzkumu zorganizovaného společností Siemens jsou ženy "příznivě nakloněny" mobilním službám poskytovaným v sítích typu UMTS, evropské odrůdě technologie 3G. Ze závěru studie vyplynulo, že ženy více než muže oslovuje možnost posílat si MMS a videoklipy.

Za zmínku stojí i fakt, že manažerky se těší na pokročilejší datové služby od kterých si slibují především další usnadnění a zrychlení práce. Siemens oslovil 3 000 žen i mužů v Německu, Francii a Británii. Jistě ne překvapující je též zjištění, že ženy vedou nad muži i co do počtu odeslaných SMS zpráv.

Velmi zajímavý trend, kterého si marketingová oddělení firem budou jistě velice dobře vědoma...

Memory Stick Wi-Fi karta pro Sony Clié v předprodeji

Na webu Mobile Planet je možno si předobjednat Memory Stick Wi-Fi kartu kompatibilní se standardem 802.11b a určenou pro přístroje z řady Sony Clié běžící na Palm OS 5.0 i 5.1, která byla vyrobena společností Hagiwara Sys-Com. Zákazník toužící po provádění bezdrátového HotSyncu a přístupu k internetu či intranetu si bude muset připravit 130 USD. Doplněk samozřejmě čerpá energii skrze Memory Stick slot a mimo obvyklé 40/64bitové šifrování podporuje i 128 bit WEP.