Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

30.12.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Supertenké USB 2.0 Flash disky kapacit 32 - 512 MB - Další 4 GB a 2 GB CF Type II Microdrive v lednu na trhu - První fotografie Motoroly MPx100
adtecUSB.jpgSupertenké USB 2.0 Flash disky kapacit 32 - 512 MB

Novou sérii velice tenkých (pouhých 2,8 mm) USB 2.0 Flash disků chystá na trh firma Adtec. Hlavní odtučňovací trik je samozřejmě v redukci externí kovové obálky. Sám výrobce se domnívá, že disky jsou v běžném stavu příliš zranitelné, a tak i pro ně bude v nabídce sada protekčních krytek. Příslušenství je zatím dostupné v USA a příští měsíc se objeví ještě v Japonsku.

Další 4 GB a 2 GB CF Type II Microdrive v lednu na trhu

Přibližně před rokem se objevily první náznaky, že HGST (Hitachi Global Storage Technologies) pracuje na paměťových médiích typu Microdrive kapacity 2 GB a 4 GB vybavených rozhraním Compact Flash Type II.

Již během ledna by se měly disky objevit v dostatečném množství v nabídkách obchodů, lišit se budou jen vnější nálepkou "výrobce." Kupříkladu v Japonsku se objeví též pod značkou Buffalo jako 4 GB RMD-4G za 780 USD a 2 GB RMD-2G za 400 USD.

Dodejme ještě, že nové disky budou podporovat pouze FAT32, což znamená, že se staršími digitálními fotoaparáty a ostatními přístroji podporujícími pouze FAT16 si rozumět rozhodně nebudou.





První fotografie Motoroly MPx100

O tom, že Motorola plánuje uvést na jaře hned 3 nové smartphony běžící na OS MS Smartphone 2003, jsme již před několika dny informovali, teprve s prvními obrázky ale získávají tyto informace na důvěryhodnosti. Z fotografií je velmi dobře patrná poměrně značně vyčnívající anténa a také véčkové provedení, pro Motorolu tak typické.