Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

9.1.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Sony Playstation Portable do konce listopadu - Pretec představuje 1 GB MMC kartu - 1 GB SecureDigital karta SanDisku - Dobíjecí bunda pokrytá solárními články
Sony Playstation Portable do konce listopadu

V interview pro web PlayStation.com naznačil prezident Sony pro Evropu, pan Chris Deering, že se Sony chystá oficiálně vydat Sony PlayStation Portable (o němž se více dozvíte zde) někdy kolem letošního listopadu. Opětoveně zdůraznil, že je pravděpodobné, že toto multimediální centrum bude obsahovat GSM/GPRS modul a naznačil, že u PSP nalezneme patrně i některý z druhů určování polohy po vzoru GPS (dále nerozvedeno).






Pretec představuje 1 GB MMC kartu

Firma Pretec Electronics, známá veličina na poli Flash pamětí, představila na právě probíhající akci CES 2004 svoji novou 1 GB paměťovou kartu typu MultiMediaCard (MMC). Novinka splňuje MMC standard verze 4.0 a vyžaduje pro napájení 1,8 V nebo 3,3 V. Dle slov firmy je průtok karty oproti běžnému SD médiu dvojnásobný. Na trhu se objeví až ve druhém čtvrtletí.

1 GB SecureDigital karta SanDisku

Ani firma SanDisk nechce zůstat pozadu a oznámila 1 GB verzi paměťové karty SecureDigital. Oproti výše zmíněnému Pretecu se první kousky těchto médií dostanou na pulty obchodníků již koncem ledna za přibližně 500 USD.

Dobíjecí bunda pokrytá solárními články

Příznivec moderních elektronických hraček bez elektřiny je jako vodní mlýn bez vody. Nad tím, jak získat "za pochodu" efektivně nějaký ten miliampér už většinou neúspěšně přemýšlelo hodně lidí, a proto o to víc potěší, že se dnes můžeme zmínit o zajímavém konkrétním nápadu, který se blíží konečné realizaci.

Firmy ICP Solar Technologies a SCOTTeVEST LLC se chystají již brzy přinést na trh bundu, která má na ramenou umístěny solární články, takže bunda nejenže zahřeje, ale poslouží uživateli také jako náhradní mobilní nabíječka. Další informace + animovanou ukázku, jak to všechno vlastně funguje, naleznete v tomto tiskovém oznámení.