Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

13.1.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Přenosný přehrávač multimédií od Samsungu - SanDisk uvádí na trh nezničitelný titanový USB Flash disk - Toshiba ohlašuje 5x rychlejší SecureDigital karty

Přenosný přehrávač multimédií od Samsungu

Společnost Samsung představila na akci CES zařízení postavené na platformě Microsoft Portable Media Platform a nazvané Samsung YH-999, jinak též přenosný přehrávač multimédií (MP3, WMV). Přístroj disponuje displejem úhlopříčky 89 mm, 20 GB 1,8" diskem, USB 2.0 rozhraním a LiIon akumulátorem. Mezi volitelným příslušenstvím je dále možno pořídit dálkové ovládání, kolébku a externí battery pack.

SanDisk uvádí na trh nezničitelný titanový USB Flash disk

Firma SanDisk uvedla na trh velmi stylový a mechanicky běžným způsobem prakticky nezničitelný USB 2.0 Flash disk Cruzer Titanium, který se může pochlubit pracovními rychlostmi až 15 MBps při čtení a 13 MBps při zápisu. Jak již název naznačuje, jeho titanové pouzdro poskytuje extra ochranu proti vnějším vlivům.


Cruzer Titanium je tradiční "plug and play" zařízení, takže ke spolehlivé funkčnosti stačí kterýkoliv z následujících systémů: Windows XP, Windows 2000, Windows ME, Mac OS 10.1.2+ či Mac OS 9.2.1+. Lze též stáhnout ovladače pro Win 98SE. Cena USB Flash disku byla stanovena na 200 USD za 512 MB verzi, do budoucna se ale můžeme těšit i na vyšší kapacity.

Toshiba ohlašuje 5x rychlejší SecureDigital karty

Společnost Toshiba oznámila, že její nové paměťové karty typu SecureDigital dosahují oproti běžným SD kartám při zápisu 5x vyšších rychlostí. High Speed SD Memory Cards totiž umí data zapisovat tempem až 5 MBps, což je oproti průměrnému 1 MBps jistě příjemná změna. Karty jsou zatím nabízeny v kapacitách 128 MB (70 USD) a 256 MB (110 USD).