Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

10.2.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
První GPS software pro MS Smartphone OS na spadnutí - Propiskový mobil Siemensu - První fotografie Sony Ericssonu T650
Maptech for Windows SmartphonePrvní GPS software pro MS Smartphone OS na spadnutí

Firma Maptech oznámila, že právě pracuje na prvním GPS řešení určeném pro MS Smartphony. Jejich aplikace, nazvaná prostě Maptech for Windows Smartphone, bude vlastně portem programu Outdoor Navigator, který již Maptech nabízí.

Pokrytí mapami se zatím týká toliko USA, a to včetně topografických USGS a NOAA námořních map. Uživatelé vlastnící některou z GPS tak budou moci využívat všech obvyklých výhod této navigace.

Cena produktu zatím nebyla oznámena, stejně jako dostupnost. Zda firma vydá i verzi pro Evropu (případně si od někoho licencuje mapy již hotové) je zatím hádankou...

Propiskový mobil Siemensu

Prakticky každá firma chystá na březnový CeBIT nějaké to překvapení a ani Siemens nechce zůstat pozadu, o čemž svědčí zpráva, že společnost hodlá představit několik nových mobilních novinek. Jednou z nejzajímavějších bude bezesporu Siemens PenPhone (zobrazený na fotografii vlevo), který vypadá jako trošku tučnější propiska (19 mm) a přitom jde o regulérní, 140 mm vysoký triband GSM mobil. Zajímavě a velice originálně bude vyřešen vstup dat, ať již pro vytáčení čísla či psaní SMS, prostě s mobilem napíšete na podložku kam zavolat nebo co napsat do zprávy a přístroj se podle toho zachová...

Siemens zatím nepotvrdil, že se tento přístroj objeví v zákaznické nabídce, je tedy možné, že zůstane ve stádiu funkčního prototypu.

První fotografie Sony Ericssonu T650

Sony Ericsson pokračuje v oblíbené řadě přístrojů SE T6XX dalším modelem typického vzhledu, který se tentokrát bude jmenovat Sony Ericsson T650. Pokud nebereme v potaz vizáž, pak o SE T650 nejsou zatím bohužel známy prakticky žádné informace, pouze je zdůrazňován fakt, že integrovaný digitální fotoaparát je velmi podobný japonským megapixelovým modelům.


Sony Ericsson T650