Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

27.2.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Walkman 21. století od Sony odložen - Dell Axim X3i s BT i Wi-Fi v Evropě! - Dočkáme se Windows Mobile 2004 nebo Windows Mobile 2003 Update? - HP iPAQ H6300 k dostání od dubna?
Walkman 21. století od Sony odložen

Společnost Sony oznámila, že uvedení handheldu Sony Playstation Portable (PSP) bude na evropském a americkém trhu opožděno. Termín slibující přinést přístroj před koncem roku se tak nadále vztahuje pouze na Japonsko a jak Sony dále naznačila, v Evropě i USA se novinka patrně objeví až někdy v březnu příštího roku.

Dell Axim X3i s BT i Wi-Fi v Evropě!

Firma Dell pro Evropu oficiálně oznámila dostupnost inovované verze Dell Aximu X3 nazvanou Dell Axim X3i lišící se od té původní toliko přidáním Bluetooth čipu. O přístroj budou opět ochuzeni uživatelé z USA, protože Dell (podobně jako třeba Toshiba) má stále za to, že americká PDA komunita holduje pouze Wi-Fi.

Co se týče dostupnosti v ČR, pak si novinku od českého Dellu budeme moci pořídit přibližně od poloviny března.

Dočkáme se Windows Mobile 2004 nebo Windows Mobile 2003 Update?

Na internetu se začínají objevovat náznaky (Version 5.6 coming soon, supports coming Pocket PC 2003 update for dynamic Landscape mode and more!) a názory, že Microsoft nevydá Windows Mobile 2004, ale spíše jakýsi WM 2003 Update, který by se mohl ukázat někdy kolem letošního června/července. Jak to ale bude s další verzí opravdu, ví zatím samozřejmě pouze Microsoft.

HP iPAQ H6300 k dostání od dubna?

Dle webu BargainPDA se má netrpělivě očekávaný první komunikátor HP objevit v nabídce firmy od 1. dubna, cena nebyla upřesněna.

Připomeňme, že přístroj vybavený 89 mm displejem s 65536 barvami, vestavěným VGA digitálním fotoaparátem, 1850 mAh akumulátorem, 64 MB RAM i ROM, BT, WLAN i quadband GSM/GPRS modulem (GPRS Class 10) má být dostupný také ve firemní verzi bez aparátu.