Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

12.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Motorola připravuje další smartphone postavený na Linuxu - palmOne Treo 610 se objevuje na Shopping.com - Veo ruší 1,3 Mpix digitál pro Tungsteny - 90 GB Flash Disk za 40 000 USD

Motorola připravuje další smartphone postavený na Linuxu

Vypadá to, že se v nejbližší době dočkáme od společnosti Motorola nového multimediálního handheldu, který bude podporovat přehrávání hudby i videa nejrůznějších formátů a poběží na mobilním derivátu Linuxu. Motorola E680 se má dočkat i distribuce v USA, což je poprvé, kdy se má některá z těchto mašinek dostat i na jiný než asijský trh. Jak to bude s dostupností v Evropě zatím není známo.

Motorola E680 je vybavena displejem rozlišení 240 x 320, na němž uživatel bude moci pracovat v módu "krajinka" i "portrét" a s jejím vestavěným VGA digitálním fotoaparátem (8x digitální zoom) půjde zachytávat video přímo do MPEG4. Přístroj bude mít WAP prohlížeč (Wireless Access Protocol), emailového klienta, podporu SMS, MMS a díky J2ME a 8cestnému ovládání půjdou hrát i 3D hry.

palmOne Treo 610 se objevuje na Shopping.com

Je to sotva pár dní, co palmOne naznačil, že se následníka velmi populárního komunikátoru Treo 600 hned tak nedočkáme a už se Treo 610 objevuje na webu Shopping.com zaměřeném na vyhledávání nejvýhodnějších cen. Ať se nám to líbí nebo ne, vcelku nic to zatím nedokazuje...

Veo ruší 1,3 Mpix digitál pro Tungsteny

Firma Veo zrušila plánovaný 1,3 Mpix SDIO digitální fotoaparát jménem Veo Photo Traveler 130 S, jenž se měl během února objevit na trhu a podporovat většinu modelů z řady Palm Tungsten. Firma uvedla, že důvodem ke zrušení projektu se staly blíže nespecifikované "neočekávané okolnosti."

90 GB Flash Disk za 40 000 USD

Zatímco většina průměrných uživatelů váhá u paměťových karet a USB Flash disků mezi 128 MB a 256 MB typem, firma M-Systems již oznámila Flash disk s monstrózní kapacitou 90 GB. Firma potvrdila, že disk může být Váš za cenu "pod 40 000 USD," což je nejen na českého fandu techniky trochu moc. Není sporu o tom, že nejvíce zakázek firma patrně získá od armády.