Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

7.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Co se peče u palmOne? - Pocket Tunes chystají podporu WMA - Agenda Fusion 6 je tu! - Blíží se mobilní telefony s HDD?
Co se peče u palmOne?


Dle blíže nespecifikovaného zdroje se ještě před koncem letošního května dočkáme uvedení modelů palmOne Zire 72 a Tungsten E2. Nebyly potvrzeny žádné další informace týkající se bezdrátové komunikace nebo paměti, pouze fakt, že se přístroje do uvedené doby objeví.

Pocket Tunes chystají podporu WMA

A je tu další krátká zajímavost ze světa Palm OS - přehrávač digitálních zvukových souborů Pocket Tunes bude ve verzi 3.0 podporovat i WMA soubory (DRM), které jsou pro nynější 2.X verzi zatím nerozlousknutelný oříšek.

Agenda Fusion 6 je tu!

Developer One právě vydává další verzi oblíbeného PIM programu Agenda Fusion, který sice nově podporuje práci s displejem v módu naležato, ale zatím nepodporuje VGA displeje ani WM 2003 SE, což firma zdůvodňuje co nejmenší velikostí distribučního balíku a tím, že tato rozšíření se teprve testují a budou až ve verzi 6.1, jež se má objevit záhy.

Blíží se mobilní telefony s HDD?

Jednopalcové disky mají přestat být doménou subtilních digitálních fotoaparátů a přehrávačů multimédií a stále častěji se mají začít objevovat i u mobilních telefonů a smartphonů. Než se ale objeví mobil s 4 GB diskem a my budeme moci zahodit svoje MP3many, uplyne ještě spousta vody... Problém totiž údajně není ani tak v ceně nebo velikosti, ale jak zajistit, aby tyto minidisky přežily každodenní zacházení, kterého se běžným mobilům dostává - ruku na srdce, čím vším si prošel Váš mobil a jak si opatrujete PDA, digitální fotoaparát nebo MP3man?