Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Pro ty, co opravdu nevědí, co dělat s penězmi, si společnost Leadtek pod značkou WinFast připravila nové herní síťové karty Killer Xeno Pro. Jejich NPU (Network Processing Unit) má společně se softwarovou výbavou dokázat nahradit síťové...
Anunnaki2 | 8.4.20102:51
Jako nechapu, jak to chteji zabezpecit po sitove vrstve ve smeru DOWNLOADu.

Chapu, ze ve smeru UPLOADu je mozne prioritizovat pakety na urovni segmentove ­(transportni tedy 4te­) vrstve ­(pripadne vyssich vrstev­), ovsem dle meho nazoru ve smeru DOWNLOADu to fyzicky mozne neni.

A pokud bezna sitova karta dokaze prenase 750Mbit realne mezi dvema pocitaci ­( 1Gbit ethernet ­), a dokaze mit porad odezu 1ms, tak mi to cele prijde dosti usmevne, tohle resit HW cestou, protoze CPU to evidentne s prehledem stiha vybavovat, takze tam je uspora asi tak 0,5ms pri trafficu prevysujicim 100Mbit rychlost.

A co se tyce UPLOADu, tak:
a­) prioritizovat pakety vybrane aplikace se da i primo pres OS ­(Vista­/W7 Ultimate­) i kdyz se to nastavuje rucne velice obtizne
b­) vetsinou je potreba prioritizovat az traffic z domaciho routru. Protoze spojeni PC­-router jede 100Mbit pripadne vice, tady problem s rychlosti a prioritou neexistuje. Takze skutecne jen router­/modem hraje vyznamnou ulohu ve smeru uploadu. Tady pomuze jedine na nem aktivovat QOS na 2. vrstve ­"Data Link Layer­" pod nazvem COS, nebo QOS na 3. vrstve ­"Network Link Layer­" jako TOS­/Diffserv. A to podporujou jen nektere vybrane routre­/modemy. Je sice pravda, ze zadny provider pak tyto znacky v ethernet ramcich nebo IP paketech dale necte a neprioritizuje dle nich, ovsem samotny router ktery je prave na rozhrani uzkeho hrdla ­(UPLOAD­) podle teto prioritizace pakety odesilat­/pozdrzuje­/zahazuje, pokud UPLOAD nestaci nebo je odesila ­(zarazuje do bufferu k odeslani­) prioritne.

A tohle se modemech­/routrech neda nijako aktivovat externe, treba pres tu hracskou sitovou kartu, takze tato jedina vec co muze mit pri vytizenem uploadu na odezvu nejaky vliv, je absolutne nezavisla na pouzite sitove karte.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.