Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo a nový multidotykový tablet netbook a nové notebooky z řady IdeaPad

9.2.2010, Jan Vítek, aktualita
Lenovo a nový multidotykový tablet netbook a nové notebooky z řady IdeaPad
Společnost Lenovo na náš trh uvedla tři nové modely IdeaPad. Jednak jde o IdeaPad S10-3t, coby konvertibilní tablet s technologií Lenovo NaturalTohc pro dotykový displej. Multidotykový tablet netbook lze používat jako klasický netbook, nebo...
Společnost Lenovo na náš trh uvedla tři nové modely IdeaPad. Jednak jde o IdeaPad S10-3t, coby konvertibilní tablet s technologií Lenovo NaturalTohc pro dotykový displej. Multidotykový tablet netbook lze používat jako klasický netbook, nebo překlopit obrazovku a používat jej jako tablet.



Vybavený je procesorem Intel Atom N450, 250GB diskem, stereo reproduktory, Dolby Headphone, synchronizací dat s jiným notebookem a také nástrojem Quick Start 2.0 s rychlým přístupek k aplikacím a webu během několika vteřin (obdoba jiných jednoduchých OS od Asus či MSI). Pro ochranu je tu VeriFace rozpoznávající obličeje, Active Protection System chránící pevný disk před nárazy a akcelerometr. K S10-3t dostaneme také neoprénový obal.

IdeaPad Y550P je určený pro multimédia a nabídne výkon procesorů Intel Core i3/i5/i7 i s jejich případným Turbo Boost. O grafiku se postarají samostatné karty NVIDIA a výsledek zobrazí 15,6palcové displeje s rozlišením 1366 x 768. Pak je tu také Dolby Home Theatre a SlideNav - speciální dotykový ovladač nad klávesnicí.


Lenovo IdeaPad G560

A nakonec Lenovo IdeaPad G560 má nabídnout rovnováhu mezi funkčností a cenovou dostupností. Využívá procesor Intel Core i3, 4 GB paměti DDR3, grafickou kartu NVIDIA GeForce 310M a stejný displej jako Y550P. Dále má konektor HDMI, Lenovo Energy Management 5.0 a dle výrobce i stylovou brašnu.

Cena IdeaPad S10-3t začíná na 10.990 Kč, IdeaPad Y550P na 19.990 Kč a Lenovo IdeaPad G560 na 15.490 Kč (vše bez DPH a s okamžitou dostupností).

Zdroj: TZ Lenovo