Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo a první ThinkCentre s procesory AMD

3.8.2006, Marek Štelčík, aktualita
Lenovo a první ThinkCentre s procesory AMD
Společnost Lenovo koncem minulého měsíce představila novou řadu stolních počítačů ThinkCentre s modelovým číslem A60. Bude se jednat o první případ, kdy společnost Lenovo nabídne osobní počítače ThinkCentre řady A s AMD procesory. K dostání...
Společnost Lenovo koncem minulého měsíce představila novou řadu stolních počítačů ThinkCentre s modelovým číslem A60. Bude se jednat o první případ, kdy společnost Lenovo nabídne osobní počítače ThinkCentre řady A s AMD procesory. K dostání budou v provedení mini-tower či malý desktop.


Určeny jsou pro podniky a tak nabízejí například vyšší ochranu proti virům, možnosti pro obnovu systému či vysoký výkon při zpracování dat (ať už složité statické výpočty, lékařské obrazové aplikace nebo tvorba grafiky). Osazeny budou procesory AMD Athlon 64 X2, Athlon 64 či Sempron. Pro zvýšení produktivity práce je obsažena technologie ThinkVantage, která nabízí rychlou správu nástrojů pro záchranu a obnovu dat a rychlou diagnózu problému (omezí se tak nákladné a časově náročné řešení problémů přes technickou podporu). Řada A60 zákazníkům nabízí podporu Serial ATA zařízení, až dvou pevných disků po 500GB a DDR2 pamětí.


Dále zde nalezneme šest USB 2.0 portů, čelní audio konektory, interní reproduktory a integrovanou grafickou kartu nVidia GeForce 6100 (kromě toho podporuje i PCI Express grafické karty). V České republice bude možno zakoupit tyto počítače ThinkCentre A60 prostřednictvím vybraných obchodních partnerů za cenu začínající na 16290Kč bez DPH. Dostupné zde mají být zhruba od poloviny srpna tohoto roku.

Zdroj: Lenovo