Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo má nové ThinkServer pro malé i střední firmy

17.9.2008, Jan Vítek, aktualita
Lenovo má nové ThinkServer pro malé i střední firmy
Společnost Lenovo představila nové počítače ThinkServer, které využijí především malé a střední firmy vyžadující výkon a také dostupnost velkého úložiště dat, i když nemají vlastní IT oddělení, jež by se o servery staralo. K dispozici tak...
Společnost Lenovo představila nové počítače ThinkServer, které využijí především malé a střední firmy vyžadující výkon a také dostupnost velkého úložiště dat, i když nemají vlastní IT oddělení, jež by se o servery staralo. K dispozici tak bude nástroj pro správu serverů a 90denní licence ThinkPlus Priority Support.



Řada ThinkServer se skládá z celkem pěti modelů, z nichž tři jsou tower a dva rackové. Všechny jsou pak založené na architektuře x86 a umožňují škálování pro potřeby až 500 zaměstnanců. Operační systémy zde mohou být buď Microsoft Windows Server nebo SUSE Linux Enterprise Server od firmy Novell.

Konkrétně jde o TS100 Tower nebo RS110 Rack - vhodné pro menší kanceláře i jako webové servery a pak TD100 Tower, TD100X Tower nebo RD120 Rack schopné virtualizace a práce s databázovými aplikacemi. Označení S a D zde udává, zda jde o jednosocketové či dvousocketové stroje. Lenovo dále dodává nástroje EasyStartup pro konfiguraci hardwaru, EasyUpdate pro aktualizace a EasyManage vyvinutý se společnosti LANDesk a podávající informace o výkonu jednoho nebo i více serverů z jediné konzole.

Video k novým ThinkServerům najdete zde, ale ceny a konfigurace budou oznámeny až 30. září.

Zdroj: TZ Lenovo