Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo nabídne levné pracovní stanice ThinkStation

14.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Lenovo nabídne levné pracovní stanice ThinkStation
Společnost Lenovo si připravila nové pracovní stanice ThinkStation E31, které řadí do tzv. entry level segmentu. Nabízeny jsou v podobě minitowerů nebo SFF (Small Form Factor) a v tomto "obalu" se zákazníci dočkají procesorů Intel Xeon rodiny...
Společnost Lenovo si připravila nové pracovní stanice ThinkStation E31, které řadí do tzv. entry level segmentu. Nabízeny jsou v podobě minitowerů nebo SFF (Small Form Factor) a v tomto "obalu" se zákazníci dočkají procesorů Intel Xeon rodiny E3-1200 nebo také 3. generace procesorů Core i7.





Dále sem patří také paměti s korekcí chyb (ECC), a to typ DDR3-1600 MHz, o grafiku se postará buď integrované grafické jádro Intel HD Graphics 4000 nebo samostatná grafika NVIDIA Quadro až do modelu Q4000 v minitowerech nebo Q600 v SFF. Co se týče úložného prostoru pro data, pak minitower nabídne až 9 TB na pevných discích a v případě SFF to je 6 TB. Nezapomnělo se také na rozhraní USB 3.0.

Jako operační systém se zde využije Windows 7 Professional, přičemž je zajištěna kompatibilita s různými aplikacemi od výrobců jako Adobe, AutoDesk, Dassault, PTC, Solidworks či Siemens. Lenovo nezapomnělo ani na kvalitní napájecí zdroje, které nesou certifikaci 80 Plus Platinum a také Energy Star 5.2, EPEAT Gold a GREENGUARD.

Lenovo ThinkStation E31 v podobě minitoweru bude na trhu od 5. června a verze v SFF podobě od 13. července tohoto roku. Ceny začnou na cca 630 USD.

Zdroj: TZ Lenovo