Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo oznamuje, že malý ThinkPad X200 dorazil do Česka

21.10.2008, Marek Štelčík, aktualita
Lenovo oznamuje, že malý ThinkPad X200 dorazil do Česka
Společnost Lenovo představuje v České republice dvě nová zařízení ThinkPad, které vstupují na náš trh. Světovou premiéru sice mají za sebou, ale přesto společnost věří i ve zdejší oblibu. Jedná se o ThinkPad X200 ve variantě notebook a tablet....
Společnost Lenovo představuje v České republice dvě nová zařízení ThinkPad, které vstupují na náš trh. Světovou premiéru sice mají za sebou, ale přesto společnost věří i ve zdejší oblibu. Jedná se o ThinkPad X200 ve variantě notebook a tablet. Úhlopříčka displeje obou variant je 12,1“ a stroje jsou založeny na Centrino 2 platformě. Samotný displej se však bude lišit dle konkrétních modelů. Notebook nabídne možnosti rozlišení 1280 x 800 pixelů s CCFL podsvícením či 1440x900 pixelů a LED podsvícení.



Kryt je vyztužen uhlíkovými vlákny pro vyšší odolnost. Uvnitř nalezneme 128GB SSD disk na ukládání dat (je možnost vybrat i klasický pevný disk) a velikost operační paměti závisí na Vás. Uživatelé si mohou pořídit i dokovací stanici ThinkPad X200 Ultrabase, která může posloužit k připojení například Blu-Ray přehrávače. Hmotnost modelů začíná na 1,3 kg u notebooků a tablet se čtyřčlánkovou baterií váží 1,6 kg.



Tablet nabízí stejné parametry, navíc však nabízí dotykový otočný displej, který má rozlišení 1280 x 800 pixelů. Liší se však v ovládání, kde je na výběr CCFL podsvícení a ovládání pouze dotykovým perem, displej s LED podsvícením umožňující i ovládání prsty a nebo SuperBright displej nabízející možnost ovládání opět pouze dotykovým perem. Stejně jako mnozí konkurenti, tak i Lenovo nabízí v zařízeních ThinkPad X200 čtečku paměťových karet, snímač otisků prstů, Wi-Fi adaptér, gigabitový ethernet a GPS. Doba výdrže s devítičlánkovou baterií by u tabletu měla činit až 10 hodin a u notebooku 13 hodin. Uvnitř ThinkPadů X200 se může nacházet procesor Intel Core 2 Duo SL9400 (1,86 GHz), Core 2 Duo SL9300 (1,4 GHz) či Core 2 Duo SU9300 (1,2 Ghz). Notebook ThinkPad X200s a tablet ThinkPad X200 lze již objednávat u obchodních partnerů společnosti Lenovo, ceny však nebyly prozatím pro všechny modely stanoveny. Očekává se, že cena tabletu se u nás bude pohybovat okolo 45000 Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ Lenovo