Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ukázalo IdeaPad U150

8.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Lenovo ukázalo IdeaPad U150
V Japonsku v současné době probíhá výstava CEATEC na které Lenovo ukázalo další z rodiny Ideapadu. Tentokrát nepoužilo „atomový“ pohon, ale osadilo CULV procesor. Lenovo u nového Ideapadu U150 vsadilo na kombinaci stříbrné a černé barvy...
V Japonsku v současné době probíhá výstava CEATEC na které Lenovo ukázalo další z rodiny Ideapadu. Tentokrát nepoužilo „atomový“ pohon, ale osadilo CULV procesor.



Lenovo u nového Ideapadu U150 vsadilo na kombinaci stříbrné a černé barvy spolu se speciální hvězdicovitou texturou pokrývající celé tělo notebooku. Poměrně malé rozměry s tloušťkou pouze 13,5mm, slušná váha 1,35 kg a výdrž 7 hodin jej předurčují ke každodennímu nošení.



Základem tohoto modelu již není procesor Atom, ale o něco výkonnější procesor SU4100 pracující na frekvenci 1,3 GHz. Operační paměť bude osazena v kapacitě 2 GB. Grafická karta je taktéž z dílen Intelu a jedná se o model GMA X4500. Pro data uživatele je určen pevný disk s kapacitou 250 GB. LCD pak nabídne úhlopříčku 11,6“. Ideapad půjde ovládat novým multi-dotykovým trackpadem. Uživatelé internetového volání pak zcela jistě ocení přítomnost webkamery s rozlišením 1,3 Mpx. Pro připojení k LCD či plasma televizoru je připraven HDMI konektor, každopádně výkon integrované grafiky intel postačí spíše na základní prezentace.



Možnosti rozšíření zatím nebyly oznámeny, každopádně s největší pravděpodobností půjde zvětšit disk, či operační paměť RAM. Lenovo do Ideapadu U150 předinstaluje Windows Vista Home Basic. Cena zatím nebyla výrobcem upřesněna, ale podle prvních zpráv se bude pohybovat pod hranicí 14 000 Kč ($800).

Zdroj: TCM