Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo ukazuje nový 10“ IdeaPad S10

4.8.2008, Marek Štelčík, aktualita
Lenovo ukazuje nový 10“ IdeaPad S10
Společnost Lenovo právě oznámila novou sérii netbooků nesoucí název IdeaPad S-series. Pod označením „netbook“ by si uživatel měl představit spolehlivé zařízení nabízející jednoduchý přístup na internet. Série nabídne možnost volby barvy,...
Společnost Lenovo právě oznámila novou sérii netbooků nesoucí název IdeaPad S-series. Pod označením „netbook“ by si uživatel měl představit spolehlivé zařízení nabízející jednoduchý přístup na internet. Série nabídne možnost volby barvy, zatím se ví o červené, bílé a černé. Velikost displeje u prvního známého zařízení z této série je 10“ (rozlišení 1024 x 600 pixelů a LED podsvícení) a konkrétně se jedná o netbook IdeaPad S10. Model za cenu 399 amerických dolarů nabídne 512 MB operační paměti, 80GB pevný disk a model s cenou 449 dolarů nabízí 1 GB operační paměti a 160 GB úložného prostoru.



Předinstalovaný bude operační systém Windows XP. Představení se týká USA, v některých jiných státech světa se dá očekávat spíše 9“ model s odlišenými barvami a navíc i zřejmě operační systém Linux. IdeaPad S10 běží na procesoru Intel N270 s frekvencí 1,6 GHz a čipová sada je Intel 945GSE. O grafické operace se stará integrované grafické jádro Intel GMA 950, nechybí webová kamera s rozlišením 1,3 Mpixelu a hmotnost zařízení je 1,1 kg při rozměrech 250,2 x 183 x 22 mm. Pokud se vrátíme k pevnému disku, tak se jedná o 2,5“ SATA disk s 5400 otáčkami za minutu. Použít můžete maximálně 2 GB operační paměti a samozřejmostí je čtečka paměťových karet (4-in-1), Wi-Fi adaptér, stomegabitový Ethernet, Bluetooth a Express card slot. Nový netbook můžeme očekávat koncem září.

Zdroj: Laptoplogic