Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí další notebooky založené na Santa Rosa

11.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvádí další notebooky založené na Santa Rosa
Před nedávnem jsme vás informovali o novém notebooku Lenovo ThinkPad T61 a nyní to bude první model řady R - ThinkPad R61 a dále také Lenovo 3000 N200. Všechny tři notebooky se u nás začnou prodávat na přelomu května a června, avšak v anglické...
Před nedávnem jsme vás informovali o novém notebooku Lenovo ThinkPad T61 a nyní to bude první model řady R - ThinkPad R61 a dále také Lenovo 3000 N200. Všechny tři notebooky se u nás začnou prodávat na přelomu května a června, avšak v anglické verzi. Počeštěny budou asi o měsíc později.


ThinkPad R61

„Technologie, které jsme vyvinuli a integrovali do našich nových ThinkPadů, jsou praktickou ukázkou technických dovedností odborníků společnosti Lenovo,“ uvádí Peter Hortensius, senior vice president pro notebooky společnosti Lenovo. „Vylepšení v oblasti odolnosti, spolehlivosti a bezdrátové konektivity našim zákazníkům přinesou radostnější a produktivnější práci na počítači. Nejnovější technologie Lenovo pokračují v naší tradici a definují standardy v oblasti inovací a spolehlivosti.“

ThinkPad R61 přichází s 14,1" širokoúhlým displejem a novým typem šasi pro lepší ochranu komponent a především pevného disku a displeje. Nové ThinkPady by tak měly být to nejlepší, co Lenovo dokáže z hlediska bezpečnosti a odolnosti nabídnout. Dále se v těchto modelech uplatní Ultra Connect II pro snížení rušení emitovaného jednotlivými periferiemi, aby se zvýšila spolehlivost bezdrátového připojení WWAN a WLAN. Dále jsou zde pevné disky s šifrováním veškerých dat, integrované biometrické senzory nebo čtečky smart card. Další technologie, jako Intel Turbo Memory, jsou u Santa Rosa samozřejmostí. Budeme si moci také vybrat mezi integrovanou grafikou či řešením od NVIDIE a zvolit si mezi několika novými procesory Intel postavenými na technologii Core.


ThinkPad T61 - klikněte pro zvětšení -

Lenovo 3000 N200 společnost předurčuje pro businessmany. Jedná se o notebook s 15,4" obrazovkou zaměřený na přenosnost. K připojení u něj můžete využít WLAN 802.11n, 10/100 Ethernet a Bluetooth. Ani zde nechybí biometrický senzor, možnost výběru mezi integrovanou grafikou, nebo řešením od NVIDIE, integrovaná kamera, mikrofon, 5-in-1 čtečka paměťových karet a displej Vibrant View.


Lenovo 3000 N200

Modely T61 a R61 začínají na cenách 1400 USD a 1250 USD a Lenovo 3000 N200 pořídíte od 1100 USD.

Zdroj: Lenovo