Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí levné firemní notebooky ThinkPad L

20.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvádí levné firemní notebooky ThinkPad L
Společnost Lenovo zařazuje do své nabídky nové ThinkPady L, a to konkrétně modely L430 a L530, které mají nabídnout vysokou fyzickou odolnost a výdrž na baterii. Jedná se o 14" a 15" model, přičemž oba se dle tiskové zprávy mohou pochlubit...
Společnost Lenovo zařazuje do své nabídky nové ThinkPady L, a to konkrétně modely L430 a L530, které mají nabídnout vysokou fyzickou odolnost a výdrž na baterii. Jedná se o 14" a 15" model, přičemž oba se dle tiskové zprávy mohou pochlubit tenčím tělem než obvykle a představují také základní řadu profesionálních notebooků, která časem nahradila řady R a SL určené pro malé podniky.





ThinkPad L430 a L530 využívají procesory Intel Core i5 "Ivy Bridge" a jejich baterie slibují až 13 hodin výdrže na jedno nabití. Dále se dočkáme až 500GB na pevném disku, 8 GB paměti DDR3 a kromě starších portů USB 2.0 je tu také po jednom USB 3.0. Hardwarová výbava tedy není na dnešní dobu nejlepší, ale to by se také mělo odrazit na ceně.





Notebooky dále nabídnou certifikaci Enhanced Experience 3.0 pro Windows 7 a jejich rychlejší start i ukončení a také rychlé připojení k síti WiFi nebo WWAN do 5 sekund od probuzení přístroje. Dále tu je nová klávesnice AccuType, kterou asi uživatelé zvyklí na staré ThinkPady nebudou zrovna milovat, ovšem ta je také odolná proti polití. Dále tu je webkamera s HD rozlišením, Dolby Advanced Audio 2.0 pro kvalitnější zvuk a displej s rozlišením HD či HD+, tedy až 1600 x 900.

ThinkPad L 430/530 budou k dispozici na českém trhu od tohoto měsíce za cenu od 13 490 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Lenovo