Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí nové notebooky ThinkPad SL

15.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvádí nové notebooky ThinkPad SL
Společnost Lenovo přichází s novou řadou notebooků ThinkPad SL, které jsou s příslušným software a službami nabízeny jako kompletní počítačové řešení pro firmy, alespoň co se týče malých a středních podniků. Jde především o tři modely -...
Společnost Lenovo přichází s novou řadou notebooků ThinkPad SL, které jsou s příslušným software a službami nabízeny jako kompletní počítačové řešení pro firmy, alespoň co se týče malých a středních podniků. Jde především o tři modely - SL 300, SL 400 a SL 500, které nabídnou vysokorychlostní mobilní připojení k Internetu, Blu-Ray mechaniku a dle firmy také lesklý černý povrch, což značí, že se i Lenovo začíná přiklánět k moderním designovým prvkům. Otázkou je, zda to je dobrý krok, protože zákazníci na noteboocích IBM/Lenovo oceňují také střízlivý a klasický design.


ThinkPad SL 500 - zdroj: Lenovo

Na mobilním připojením pracovalo Lenovo společně s firmami AT&T a Ericsson. Konektivita je jinak realizována pomocí Wi-Fi, Bluetooth a Ethernet. Dále zákazníci v těchto modelech najdou webovou kameru, mikrofon a reproduktory, čímž je zajištěna podpora IP telefonie, dále porty VGA a HDMI a také LED podsvícení displeje. Pevný disk pak chrání před poškozením Active Protection System, jenž pracuje podobně jako airbagy v autě. A co se týče softwarové podpory, pak o tu se stará balíček Lenovo Care Tools a další nástroje: Lenovo Access Connections, Client Security Solutions, Rescue and Recovery, Presentation Director a System Update.

Společně s ThinkPad SL 300, 400 a 500 se v srpnu 2008 představí i ostatní nové modely R400, R500, T400, T500, W500 a X200. Ceny budou firmou Lenovo ještě upřesněny.

Zdroj: TZ Lenovo