Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvádí nový model notebooku z řady IdeaPad

3.12.2009, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvádí nový model notebooku z řady IdeaPad
Společnost Lenovo si připravila nový 15,6palcový notebook, jenž spadá do řady IdeaPad. Jedná se o model Y550 určený pro hráče i pro sledování filmů. Jeho displej disponuje rozlišením 1366 x 768, a tedy poměrem stran 16:9 a připraven je tu...
Společnost Lenovo si připravila nový 15,6palcový notebook, jenž spadá do řady IdeaPad. Jedná se o model Y550 určený pro hráče i pro sledování filmů. Jeho displej disponuje rozlišením 1366 x 768, a tedy poměrem stran 16:9 a připraven je tu také výstup HDMI.


- klikněte pro zvětšení -

Dále je Y550 vybaven procesorem Intel Core 2 Duo P7450 (2,13 GHz, 3 MB L2 cache), 4 GB paměti DDR3 a grafickou kartou NVIDIA GeForce GT240M, takže takové grafické orgie se zase konat nebudou. Data si uložíme na 500GB pevný disk a potom se dočkáme 1,3Mpix webkamery, Dolby Home Theatre a samozřejmě Wi-Fi.

Lenovo zde rovněž nabízí OneKey Theater pro rychlé přepínání do filmového módu zvuku a obrazu a Lenovo Desktop Navigator pro jednoduché spuštění často používaných aplikací nebo dokumentů. Zvuk samotného notebooku je také vylepšen pomocí instalovaného spodního subwooferu. A jako operační systém se uplatní nové Windows 7.

Tento výrobce se tedy stále více zaměřuje na běžné uživatele a multimédia, což je vzhledem ke stále stoupající oblibě notebooků díky klesajícím cenám nutnost. Tento bude u nás k dispozici již brzy za doporučenou cenu 21990 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Lenovo