Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvedlo manažerský IdeaPad V460

22.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
Lenovo uvedlo manažerský IdeaPad V460
Na webových stránkách společnosti Lenovo se v minulých dnech objevil nový model z řady IdeaPad, který bylo možné zahlédnout již na letošní výstavě CES. Jedná se IdeaPad V460 určený především obchodníkům a manažerům. Lenovo se v poslední...
Na webových stránkách společnosti Lenovo se v minulých dnech objevil nový model z řady IdeaPad, který bylo možné zahlédnout již na letošní výstavě CES. Jedná se IdeaPad V460 určený především obchodníkům a manažerům.



Lenovo se v poslední době snaží zvětšit svůj podíl na trhu s domácnostmi, či drobnějšími obchodníky. Ke kýženému úspěchu mají dopomoci notebooky z řady IdeaPad a levnější modely ThinkPadů. Klasické ThinkPady nabízejí konzervativní design, který nemusí každému vyhovovat. Naproti tomu IdeaPady jsou designově více otevřené současné době a nový V460 vypadá poměrně dobře.



Jak již bylo řečeno v úvodu, tento model je určen především klientele zabývající se obchodem. Tomu také odpovídá výbava. Základem je platforma Calpella, která nabídne procesor Intel Core i3-330M a grafickou kartu Intel HD. K modernímu procesoru je osazena operační paměť DDR3 o velikosti 4 GB. O zobrazení se postará 14“ LCD s rozlišení WXGA (1366x768) a LED podsvícením. Nad displejem se pak nachází webová kamera.



Pro komunikaci s okolím je připraven gigabitový Ethernet, Bluetooth 2.1 (EDR) a také bezdrátový adaptér Intel Wi-Fi Link 1000. Na uživatelská data poslouží pevný disk s kapacitou 320 GB. Veškerý hardware bude napájen baterií s šesti články. Nabídka konektorů obsahuje trojici USB, VGA výstup, Express Card Slot, čtečku karet, vstup na sluchátka a mikrofon, kensington zámek a také HDMI.



Aby nedošlo k odcizení citlivých dat, je použito několika technologií. Jako první uvádí Lenovo čtečku otisků prstů. Spolu s ní dochází k šifrování vybraných složek na disku. Hlídány jsou také USB porty, které prý zamezí připojení nechtěných „hostů“.



Operační systém pochází od Microsoftu a jedná se o Windows 7 v edici Home Premium. Lenovo od příchodu tohoto operačního systému láká na technologii Enhanced Experience, která by měla zajistit rychlejší start, vypnutí a načítání některých programů.



Do obchodů by se měl IdeaPad V460 dostat za několik týdnů. V základní konfiguraci vyjde případné zájemce na 17 500 Kč ($899).

Zdroj: Lenovo