Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo uvedlo nový "zelený" počítač ThinkCentre M57/M57P Eco

12.3.2008, Jan Vítek, aktualita
Lenovo uvedlo nový "zelený" počítač ThinkCentre M57/M57P Eco
Společnost Lenovo rozšířila řady svých ThinkCentre produktů novým malým desktopem ThinkCentre M57/M57P Eco založeným na 45nm procesorech Intel a jde o první desktop této firmy s certifikací GREENGUARD, která spočívá v testech na až 2000...
Společnost Lenovo rozšířila řady svých ThinkCentre produktů novým malým desktopem ThinkCentre M57/M57P Eco založeným na 45nm procesorech Intel a jde o první desktop této firmy s certifikací GREENGUARD, která spočívá v testech na až 2000 různých chemických emisí. Lenovo také říká, že jde zároveň o jeho nejekologičtější PC, což dokazuje přiloženými certifikáty EPEAT Gold a Energy Star 4.0 a také faktem, že jde o počítač vyrobený z recyklovaných spotřebních plastů.



Dle IDC má poptávka po malých počítačích mezi lety 2008 a 2011 růst o téměř 38 procent a Lenovo se tedy snaží tento trend využít ve svůj prospěch, a nabízí tedy tento produkt, jenž má být menší než běžný telefonní seznam (na to ale dle fotografie příliš nevypadá), vyznačuje se hlučností, která nemá v žádném z režimů překročit 40 dB a k dispozici je také známá sada technologií Lenovo ThinkVantage pro zotavení systému, jeho aktualizování, či využití pomoci při potížích. Tuto sadu lze kombinovat také s technologií Intel vPro pro údržbu systému, správu energie apod. A pro větší bezpečnost systému se dočkáme modulu TPM se šifrovacími klíči a digitálními certifikáty.

Lenovo chtělo také zákazníkům umožnit dále uvolnit prostor na stole, což se má podařit díky stojanu ThinkCentre Vertical PC and Monitor Stand (VPC). Ten umožní zvednout počítač nad pracovní desku i s různými typy monitorů, pro něž je zde standardní VESA držák.

Zdroj: TZ Lenovo