Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo vrací úder a předbíhá společnost Acer

11.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
Lenovo vrací úder a předbíhá společnost Acer
Konkurence na trhu s počítači je opravdu tvrdá, nedávno společnost Acer předstihla Lenovo a usadila se na třetí příčce, nyní společnost Lenovo vrací úder. Pořadí na prvních dvou příčkách zůstalo nezměněno, ale zajímavá změna se udála právě...
Konkurence na trhu s počítači je opravdu tvrdá, nedávno společnost Acer předstihla Lenovo a usadila se na třetí příčce, nyní společnost Lenovo vrací úder. Pořadí na prvních dvou příčkách zůstalo nezměněno, ale zajímavá změna se udála právě na třetí a čtvrté příčce v podílu na trhu za druhé čtvrtletí roku 2007. Zprávu přinesla analytická a statistická společnost iSuppli. Čínská společnost Lenovo totiž za druhý kvartál tohoto roku prodala 4,9 milionu počítačů, což představuje o 22% více než za čtvrtletí první (prodáno 3,96 milionů počítačů), celkově to dělá 7,9% zastoupení na trhu. Společnost Acer pak prodala 4,2 milionu počítačů, což představuje pohoršení o 0,2%.



Zastoupení na trhu pak má 6,8%. Společnost Dell na druhém místě se svým 15,5% podílem na trhu prodala 9,47 milionů počítačů a první Hewlett Packard dokonce 11 198 milionů, což představuje 18,3% podíl trhu. Společnost Acer však zbrojí a do budoucna plánuje na třetí příčku opět zaútočit. Nedávno jsme totiž psali, že se čeká na schválení akvizice společnosti Gateway a zřejmě i Packard Bell. Lenovo má zase mnohé lukrativní kontrakty týkající se pořádání olympiády v Číně, která bude příští rok.

Zdroj: Digitimes