Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG GSA-E50N/L: nejmenší DVD vypalovačky společnosti

15.9.2007, Milan Šurkala, aktualita
LG GSA-E50N/L: nejmenší DVD vypalovačky společnosti
Majitelé notebooků mohou nově využívat nejmenší mechaniku společnosti LG. Ta nese název GSA-E50N, příp. GSA-E50L ve verzi podporující LightScribe. Potěší také stylovým vzhledem, k dispozici je ve dvou barvách, černé a bílé. Je také poměrně...
Majitelé notebooků mohou nově využívat nejmenší mechaniku společnosti LG. Ta nese název GSA-E50N, příp. GSA-E50L ve verzi podporující LightScribe. Potěší také stylovým vzhledem, k dispozici je ve dvou barvách, černé a bílé. Je také poměrně tenká, pouhých 21,4 mm.



Vedle malých rozměrů 156×165,2×21,4mm se může pochlubit hmotností 380 gramů. Mobilitu dále zvyšuje možnost používat mechaniku bez napájecího trafa, vystačí si s napájením z USB portu. Technologie SecurDisc vyvinutá ve spolupráci se společností Nero umožňuje ochránit vypálená data zaheslováním média, testováním korektnosti dat, digitálním podpisem a testem integrity dat.

Obě mechaniky, jak GSA-E50N, tak i GSA-E50L, podporují vypalování i čtení formátu DVD+R/RW, DVD-R/RW i DVD-RAM, model GSA-E50L pak přidává ještě již zmíněnou technologii LightScribe umožňující potisknout média. Mechaniky jsou kompatibilní s operačním systémem Windows Vista. Doporučená cena verze GSA-E50N je 3320 Kč včetně DPH, u modelu GSA-E50L pak 3560 Kč včetně DPH. Na trhu se objeví koncem září.

Zdroj: www.lge.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.