Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG nabídne 1ms herní monitory UltraGear Nano IPS

12.6.2019, Jan Vítek, aktualita
LG nabídne 1ms herní monitory UltraGear Nano IPS
Monitory s rychlou odezvou na panelu typu IPS si přichystala společnost LG, která je tak prezentuje pochopitelně jako herní modely. V nabídce bude jednak 38" utraširokoúhlý model a vedle něj 27" monitor s běžným poměrem stran. 
LG UltraGear bude jako řada obohacena o dva nové modely, které nebudou nic levného už jen kvůli tomu, že budou podporovat NVIDIA G-Sync a nabídnou slušné podání barev s 98% pokrytím prostoru DCI-P3. A jako herní monitory budou mít ve výbavě také režim Dynamic Action Sync, Black Stabilizer a Crosshair, čili výbavu především pro hry typu FPS či prostě akční. Právě pro hry s divokou akcí se bude hodit jejich 1ms odezva (grey to grey), kterou bychom očekávali spíše od panelu TN než od IPS. Ostatně LG se chlubí, že půjde o světově první modely s 1ms odezvou na takovém panelu. 
 
 
LG 38GL950G je prohnutý ultraširoký 38" model s poměrem stran 21:9 a rozlišením 3840 x 1600 (UltraWide QHD+). Vedle 1ms odezvy pak už nepřekvapí vysoká obnovovací frekvence, a to až 175 Hz. A pro pořádek, nejde pouze o G-Sync Compatible monitor využívající adaptive-sync, ale certifikovaný G-Sync s potřebným hardwarem. Dále tu máme Sphere Lighting 2.0, praktické LED osvícení na zadní části monitoru, které svítí za monitor dle toho, co se na něm ukazuje. 
 
 
Vedle toho můžeme zmínit také certifikaci VESA DisplayHDR 400, která je tu díky maximálnímu jasu 450 cd/m2, přičemž za to všechno dáme 1999 USD a tomu se ani nelze divit. 
 
LG 27GL850 je 27" verze s Nano IPS panelem o rozlišení 2560 x 1440 (QHD). Dočkáme se stejného barevného podání, odezvy i technologie NVIDIA G-Sync, ovšem zde už nejspíše jen v podobě Compatible, takže půjde asi ve skutečnosti o Adaptive-Sync. Na to ostatně ukazuje i cena 499 USD, přičemž dále tu máme obnovovací frekvenci do 144 Hz a maximální jas 350 cd/m2

Zdroj: Hexus.net