Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG vypouští sérii monitorů W53 SMART šetřících naše oči

7.4.2009, Jan Vítek, aktualita
LG vypouští sérii monitorů W53 SMART šetřících naše oči
Společnost LG přichází s novou řadou monitorů W53 SMART, které vynikají nejen rozlišením Full HD, ale také technologiemi pro snížení zátěže pro naše oči při dlouhodobé práci. Pod tím se skrývá automatická regulace podsvícení (Auto Brightness)...
Společnost LG přichází s novou řadou monitorů W53 SMART, které vynikají nejen rozlišením Full HD, ale také technologiemi pro snížení zátěže pro naše oči při dlouhodobé práci. Pod tím se skrývá automatická regulace podsvícení (Auto Brightness) reagující na úroveň okolního světla, ale to není žádná novinka. Zde se má ale také brát v potaz obsah, jejž monitor zobrazuje. Zde LG využilo doporučení Mezinárodní komise (UGR - unified glare rating).



Další technologií zařazenou pod označení SMART je tzv. Cinema Mode. Ten má odstranit potenciální rušivé elementy při sledování online videí, takže vše kromě nich samo pohasne. Pak je uživatel také pomocí časovače periodicky upozorňován, že by si měl dát pauzu. Osobně se mi také zamlouvají podsvícená ovládací tlačítka monitoru, která se při přiblížení uživatelovy ruky automaticky rozsvítí a pak opět pohasnou, aby nerušila.

Monitory LG W53 SMART budou k dispozici ve velikostech od 18,5 do 27", přičemž modely od 21,5" budou vybaveny panely s rozlišením 1920 x 1080, tedy Full HD a poměrem stran 16:9. Maximální dynamický kontrast je uváděn s hodnotou 50000:1 a odezva bude 2ms. V Evropě bychom se jich měli dočkat již v těchto dnech.

Zdroj: TZ LG Electronics