Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li ohlásilo tři řady malých skříní

24.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Lian Li ohlásilo tři řady malých skříní
Společnost Lian Li si připravila tři řady malých počítačových skříní, které jsou samozřejmě vyrobeny z hliníku, a jedná se o PC-Q02, PC-Q03, a PC-Q16. Jsou určeny prý pro malé základní desky a prý i postupně levnější pevné disky, v čemž...
Společnost Lian Li si připravila tři řady malých počítačových skříní, které jsou samozřejmě vyrobeny z hliníku, a jedná se o PC-Q02, PC-Q03, a PC-Q16. Jsou určeny prý pro malé základní desky a prý i postupně levnější pevné disky, v čemž tedy osobně vidím menší vtípek. Ale je pravda, že od několikanásobného zdražení disků ceny zase klesají, že?





PC-Q02 v černém a stříbrném provedení (to platí i pro ostatní) podporuje desky Mini-ITX a má rozměry 230 x 200 x 149 mm (V x H x Š). Samotná nemá žádný ventilátor, takže se spoléhá na napájecí zdroj (vybavena je 300W modelem SFX s certifikací 80 Plus) a ventilační otvory. Můžeme do ní vměstnat jednu tenkou mechaniku nebo namísto ní 2,5" disk a dále tu je pozice pro dva další 2,5" disky nebo jeden 3,5". Bočnice skříně už také nejsou přišroubované jako u předchozích modelů, což znesnadňuje jejich otevírání, ale přichycené jednoduchým mechanismem. Cena byla stanovena na celkem příznivých 150 USD.





Lian Li PC-Q03 jsou podobné, ale více zaměřené na možnost instalace výkonnějších grafických karet s délkou až 180 mm. Podporují Mini-ITX i Mini-DTX, zdroje ATX s délkou až 160 mm, mají rozměry 199 x 245 x 210 mm (Š x V x H), mají také dva porty USB 3.0 a diskové/mechanikové pozice jsou zde stejné, stejně jako pořizovací cena.




A nakonec to jsou nízké PC-Q16 s rozměry 199 x 160 x 290 mm (Š x V x H). Ty nenabízí mechanikovou pozici, pouze jednu 3,5" diskovou a tři 2,5". Zato tu je přední 140mm ventilátor, stejný zdroj jako u PC-Q02, porty USB 3.0 a podporovány jsou základní desky Mini-ITX. Cena této skříně bude o 10 dolarů vyšší, tedy 160 USD.





Všechny tři novinky přijdou na trh nejdříve v USA a Kanadě, a to ještě na konci tohoto měsíce.

Zdroj: techPowerUp