Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LIFEBOOK P7120, nejnovější notebook společnosti Fujitsu Siemens

28.10.2005, Marek Štelčík, aktualita
LIFEBOOK P7120, nejnovější notebook společnosti Fujitsu Siemens
Světově známá společnost Fujitsu Siemens Computers představila další přírůstek do série notebooků LIFEBOOK P s označením P7120. Váha ultra-přenosného notebooku je pouhých 1,28kg (je nutno podotknout, že je to váha bez optické DVD mechaniky)...
Světově známá společnost Fujitsu Siemens Computers představila další přírůstek do série notebooků LIFEBOOK P s označením P7120. Váha ultra-přenosného notebooku je pouhých 1,28kg (je nutno podotknout, že je to váha bez optické DVD mechaniky) a tloušťka je 2,5cm. K pohodlnému mobilnímu použití přispívá i integrovaný mikrofon, snímač otisků, tři USB 2.0 porty, FireWire, S-video výstup a čtečka karet. LIFEBOOK P7120 obsahuje dvě baterie, které mají dodat až teoretických 11,5hodin provozu, což však samozřejmě závisí na způsobu použití a reálná doba se bude pohybovat kolem osmi hodin. U výdrže ještě chvíli zůstaneme, neboť specielní EcoButton s tím přímo souvisí.




Toto integrované softwarové řešení umožní jednoduchou správu napájení a nastavit tak nejvýhodnější profil pro šetření baterie. Jediným kliknutím měníte veškeré možné vlastnosti prodlužující život baterie, či zvyšující výkon notebooku. Můžete tedy pohodlně vyřadit optickou mechaniku, zvyšovat či snižovat jas a mnoho dalšího. LCD displej je 10,6-palcový WXGA s technologií Crystal View.




Notebook používá Intelovy mobilní procesory Pentium M (ULV) a jedná se Centrino platformu, v základní verzi bude dodáván s 512MB operační paměti. Integrovaný je Intel PRO/Wireless 2915a/b/g LAN adaptér a Bluetooth. Notebook bude dostupný na počátku listopadu.

Zdroje: www.blaptops.com, www.digit-life.com