Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech a smršť nových periférií z CES 2008

8.1.2008, Jan Vítek, aktualita
Logitech a smršť nových periférií z CES 2008
Společnost Logitech si na letošní CES připravila řadu nových periférií a multimediálních produktů, kam patří například Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution, což je souprava klávesnice a známé myši MX Revolution s připojením pomocí...
Společnost Logitech si na letošní CES připravila řadu nových periférií a multimediálních produktů, kam patří například Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution, což je souprava klávesnice a známé myši MX Revolution s připojením pomocí Bluetooth 2.0. U této myši najdeme například kolečko MicroGear Precision Scroll Wheel se dvěma režimy rolování pro precizní prohlížení, nebo co nejrychlejší přesun dokumenty. Klávesnice zase obsahuje řadu multimediálních tlačítek, ale také LCD displej o rozměrech 7,5 x 2 cm s možností zobrazení kalkulačky, datumu, času, teploty, čítače znaků, došlé maily či informace o právě přehrávané hudbě. Klávesnice i myš se zde připojují pomocí jednoho USB adaptéru, jejž můžete využít i pro další Bluetooth zařízení. Doporučená cena setu pro ČR je 4690 Kč s DPH.
Jako další novinka se představuje síťový hudební systém Logitech Squeezebox Duet, tedy nástupce původního Squeezebox (recenze). Díky němu si tedy můžete pouštět hudbu z vašeho digitálního úložiště, či internetová rádia a využívat předplacené služby (Rhapsody, MP3tunes.com či Pandora). K dispozici je barevný LCD displej s úhlopříčkou 6 cm, ovladač s dosahem do více místností, konektivitu 802.11g atp. Více přehrávačů je možné sesynchronizovat, aby přehrávaly ve stejném čase to samé, nebo mohou samozřejmě přehrávat odlišnou hudbu z různých zdrojů, což může být například služba Logitech SqueezeNetwork. Doporučená cena zde činí 10.990,- Kč,- Kč s DPH.
Třetím produktem je domácí 2.1 systém Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System s prostorovým podáním zvuku. Spolupracuje s Windows Media Center, podporuje SRS TruSurround HD, jeho konstrukce zahrnuje tři zesilovače (hybridní zesilovače třídy D a třídy AB), dvoupásmové satelity s jednopalcovými tweetery s textilní membránou a třípalcovými středovými woofery a nakonec osmipalcový subwoofer. RMS výkon zde činí 180 Watt. Během tohoto měsíce bude systém k dostání za cenu 7.990 Kč s DPH.


A nakonec je to miniklávesnice Logitech diNovo Mini, která se vejde do dlaně, funguje i jako dálkový ovladač a obsahuje ClickPad (náhrada myši). Hodí se tedy pro HTPC připojené k televizoru, abyste je mohli pohodlně ovládat třeba z křesla. Klávesnice se připojuje přes Bluetooth 2.0 (dosah cca 10 metrů), má kromě klasických kláves horké klávesy, multimediální klávesy a malý ClickPad zase využijete jako klasický TouchPad pro ovládání kurzoru. Klávesnice je napájena přes Li-Ion akumulátor, na něž má vydržet v provozu asi měsíc. Cena činí 4.190 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Logitech