Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Alto: chybí vám u notebooku klasická klávesnice a pohled přímo na monitor?

5.11.2006, Milan Šurkala, aktualita
Logitech Alto: chybí vám u notebooku klasická klávesnice a pohled přímo na monitor?
Pokud jste přešli z PC na notebook, možná se vám stýská po klasické klávesnici nebo po přímém pohledu na monitor bez nutnosti sklánět hlavu níže než bylo obvyklé. Tento menší problém řeší Logitech Alto, stojan na notebooky s vestavěnou klávesnicí....
Pokud jste přešli z PC na notebook, možná se vám stýská po klasické klávesnici nebo po přímém pohledu na monitor bez nutnosti sklánět hlavu níže než bylo obvyklé. Tento menší problém řeší Logitech Alto, stojan na notebooky s vestavěnou klávesnicí.



Výhodou notebooků je jejich přenositelnost a možnost je použít takřka všude. Nicméně dnes se začínají rozšiřovat jako náhrada PC a v domácnostech tak svou pozici často nemění, nehledě na to, že je uživatelé častěji používají na delší práci. A ta se pak stává méně pohodlnou. Logitech Alto vám umožní notebook přizvednout, použít klávesnici klasického rozvržení (připojuje se přes USB) a navíc zvedne LCD panel do výšky vašich očí, tedy jako u klasického PC.



Stojan lze samozřejmě složit, aby uvolnil místo, jeho rozměry pak činí 23,7×42,8×3,6cm. V rozloženém stavu zabere samozřejmě mnohem více místa, ale stále méně než celé PC. Navíc eliminuje typický neduh notebooků, zahřívání notebooku a tím pádem i zápěstí uživatele.

Vestavěná klávesnice používá rozhraní USB a rovněž slouží jako USB rozbočovač (hub). Stojan by měl podporovat drtivou většinu notebooků, je dimenzován na hmotnost 4 kg a tuto hranici překonávají jen skutečně velké herní notebooky. Nepotěší jen cena, která činí 2990,- Kč s DPH.

Zdroj: www.logitech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.