Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech dále rozšiřuje nabídku periferií o tři nové výrobky

22.8.2006, Jan Vítek, aktualita
Logitech dále rozšiřuje nabídku periferií o tři nové výrobky
Firma Logitech, známý to výrobce vstupních periferií, nedávno představila tři novinky z oblasti bezdrátových klávesnic a myší. Řadí se mezi ně souprava Logitech Easycall Desktop s myší, klávesnicí, náhlavní sadou a hlasitým telefonem. Dále...
Firma Logitech, známý to výrobce vstupních periferií, nedávno představila tři novinky z oblasti bezdrátových klávesnic a myší. Řadí se mezi ně souprava Logitech Easycall Desktop s myší, klávesnicí, náhlavní sadou a hlasitým telefonem. Dále je tu kombo laserové myši a bezdrátové klávesnice Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser a nakonec podobná souprava Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser.



Logitech EasyCall Desktop je určen pro hlasovou komunikaci přes Internet, pro což nabízí kompletní řešení. Logitech se u něj chlubí technologií RightSound pro eliminaci ozvěn při použití bez náhlavní sady. Hlasitý telefon je integrován v samostatném modulu a je vybaven několika tlačítky pro ovládání hlasitosti, přijmutí hovoru a zavěšení. Sada je dále vybavena tlačítky pro rychlé vytáčení přednastavených kontaktů (čísla, či rovnou IP adresy). Podporovány jsou aplikace Yahoo Messenger a Skype. Součástí setu je rovněž bezdrátová myš založená na laserové technologii, s níž by se měl u nás v průběhu září začít prodávat za cenu 3 790Kč.



Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser se zaměřuje především na výkon a široké možnosti ovládání aplikací. Nová jsou tlačítka One-Touch pro rychlé vyhledávání s pomocí portálů, které uživatel preferuje. Děje se tak označením slova v textu a stisknutím příslušného tlačítka, což je funkce, na kterou se jistě dá pohodlně zvyknout. Další novinkou je postranní posuvník citlivý na dotek, jenž je jakousi obdobou scrollovacího kolečka, zde rovněž s funkcí zvětšování a zmenšování dokumentů nebo fotografií.



Logitech však tímto nekončí a přidává ovladací prvky pro přepínání mezi aplikacemi systému Windows, volání přes Internet (podobně jako u předchozího setu), ovládání multimédií a nechybí zde ani displej ukazující datum, čas (vestavěn je i budík) a upozorňující na nízký stav baterií. Obě zařízení budou vybavena ergonomickými prvky v podobě měkké podložky u klávesnice a míst pro uchycení u myši, kde by se měla rovněž uplatnit jistý antimikrobiální prostředek s názvem AgION. Doporučená cena pro koncové zákazníky bude u nás 2 990Kč, ovšem k dostání má být až v prosinci.



Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser firma předurčila k práci s digitálními fotografiemi. Klávesnice poskytuje řadu prvků určených právě pro tuto práci a pomoci by měla rovněž laserová myš, jejíž údajná vysoká přesnost má pomoci s jemnöu prací s obrazovými materiály. Jsou zde tedy integrována tlačítka pro rychlé spouštění aplikací, otáčení obrázků a zmenšování/zvětšování jejich zobrazení. Nesmí zde samozřejmě chybět ani ovládání multimédií.



Tato souprava má u nás být k dispozici již každým dnem za doporučenou maloobchodní cenu 2 290Kč.

Zdroj: Logitech