Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech představuje nové řady doplňků pro notebooky

21.6.2007, Jan Vítek, aktualita
Logitech představuje nové řady doplňků pro notebooky
Společnost Logitech ucelenou formou představuje nové produkty i celé produktové řady, které se zařazují do kategorie příslušenství pro notebooky. Předně to jsou nové stojany pro notebooky z rodiny Logitech Alto (včetně původního Alto) -...
Společnost Logitech ucelenou formou představuje nové produkty i celé produktové řady, které se zařazují do kategorie příslušenství pro notebooky. Předně to jsou nové stojany pro notebooky z rodiny Logitech Alto (včetně původního Alto) - Logitech Alto Connect a Logitech Alto Express. Ty umožňují posazení notebooku na stole s panelem do výšky očí, aby se zlepšila ergonomie a dále také vytváří prostor pro použití samostatné klávesnice a myši. Zdvihnutí notebooku nad desku stolu navíc zajistí lepší cirkulaci vzduchu, a zlepší tedy i chlazení.


Alto Express

„Lidé kupují notebooky v nevídaných objemech kvůli mnoha praktickým výhodám, které nabízejí, ale většina lidí nemyslí na fyzickou zátěž spojenou s kompaktní konstrukcí,“ řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu klávesnic a stolních zařízení společnosti Logitech. „Již více než dvacet pět let máme zkušenosti v oblasti navrhování počítačových periférií, které lidé používají souvisle po mnoho hodin, a vnímáme proto důležitost toho, aby byly pohodlné. A u rodiny produktů Alto jsme věnovali spoustu času promýšlení specifik ergonomie při používání notebooků. Jsme přesvědčeni, že tyto stojánky pro notebooky řady Alto lidem přinesou větší pohodlí a vyšší výkonnost při práci.“

Alto Connect

Logitech také klade důraz na snadné použití, kdy by stojánky měly být v pohotovosti do 30 sekund a stejně snadno by se měly složit do cestovní podoby. Alto Express je průsvitný stojan z jednoho kusu tvrzeného plastu, takže ten ani není třeba rozkládat. Stačí na něj položit notebook a pracovat. Pořídíte jej za 890,- Kč s DPH. Alto Connect s tvarem písmene X má v sobě zakomponován USB rozbočovač se 4 porty a také systém pro vedení kabelů. Rozkládá se tak, že nohy přes sebe jednoduše překřížíte. Jeho cena činí 1990,- Kč s DPH.



Dále tu máme nový USB rozbočovač se čtyřmi porty s názvem Logitech Premium 4-Port USB Hub for Notebooks. Ten se může pochlubit černým lesklým designem a dodává se s cestovním pouzdrem a napájecím adaptérem.



Komu chybí numerický blok, ten si může pořídit novou numerickou klávesnici Logitech Cordless Number Pad for Notebooks (890,- Kč s DPH). Připojuje se příjímačem pro bezdrátové spojení v pásmu 2,4 GHz (na cesty se dá uložit přímo do klávesnice) a obsahuje tlačítka pro klávesové zkratky. Baterie mají vydržet až půl roku a k bloku také dostanete cestovní pouzdro. Celá legrace váš přijde asi na 990,- Kč s DPH.


Logitech Kinetik 15.4 Backpack

A nakonec se ještě můžeme podívat na nové batohy nejen pro notebooky - Logitech Kinetik 15.4 Backpack a aktovka Logitech Kinetik 15.4 Briefcase by se měly začít v Evropě prodávat od poloviny srpna. Oba zájemce přijdou na 2990,- Kč s DPH.


Logitech Kinetik 15.4 Briefcase

Zdroj: Logitech