Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech představuje webovou kameru pro počítače Mac s optikou Carl Zeiss

24.6.2008, Marek Štelčík, aktualita
Logitech představuje webovou kameru pro počítače Mac s optikou Carl Zeiss
Společnost Logitech, známý výrobce webových kamer, dnes představila svou první webovou kameru kompatibilní s platformou Mac vybavenou technologií automatického ostření a optikou značky Carl Zeiss: model s označením Logitech QuickCam Vision...
Společnost Logitech, známý výrobce webových kamer, dnes představila svou první webovou kameru kompatibilní s platformou Mac vybavenou technologií automatického ostření a optikou značky Carl Zeiss: model s označením Logitech QuickCam Vision Pro webcam for Mac. Společnost je doporučuje například pro komunikaci skrze iChat či Skype. Nová webová kamera pro systém automatického ostření namísto krokového motorku používá motorek s kmitací cívkou. Ostření je tak údajně rychlejší a plynulejší – obraz má být ostrý i při záběrech z blízkosti pouhých 10 cm od objektivu kamery. Systém automatického ostření společnosti Logitech vyrovnává změny v ostrosti okrajů obrazu a dokáže přeostřit během necelých tří sekund.



Snímací senzor má rozlišení 2 megapixely a můžete snímat video v kvalitě VGA s obnovovacím kmitočtem až 30 snímků za sekundu. Použita je technologie Logitech RightLight2, která přizpůsobuje nastavení kamery při nedostatečném osvětlení nebo když je nasvícení náročné na expozici. Nová kamera černostříbrný profil a obsažen je i mikrofon. Očekává se, že webová kamera Logitech QuickCam Vision Pro webcam for Mac bude k dispozici počátkem července. Doporučená maloobchodní cena pro ČR je 2.590,- Kč s DPH.

Zdroj: TZ Logitech