Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech vypustil 500dolarovou "myš"

18.4.2009, Jan Vítek, aktualita
Logitech vypustil 500dolarovou "myš"
Společnost Logitech, tedy spíše jí vlastněná firma 3Dconnexion, představila novou myš SpacePilot 3D Pro, pokud toto zařízení tak můžeme ovšem ještě nazývat. Logitech se zaměřil především na hráče a 3D grafiky, kteří budou moci využít LCD...
Společnost Logitech, tedy spíše jí vlastněná firma 3Dconnexion, představila novou myš SpacePilot 3D Pro, pokud toto zařízení tak můžeme ovšem ještě nazývat. Logitech se zaměřil především na hráče a 3D grafiky, kteří budou moci využít LCD obrazovku společně se senzorem 6DoF (6 Degrees of Freedom). Tento senzor má reagovat na pohyb o dráze již 4 mikrometry a sleduje celkem 6 druhů pohybu.



Můžeme na něj vyvinout tlak, tah a pak s ním rotovat a naklánět jej, což se zvláště hodí podobně jako 3D myš v 3D grafických aplikacích a podobném softwaru. Tím to však samozřejmě nekončí a dále tu je druhá generace QuickView Navigation, pět inteligentních funkčních kláves s dvojí funkcí a nakonec 21 programovatelných tlačítek.
Obrazovka LCD s rozlišením QVGA má rozměry 50 x 38 mm a celkové rozměry zařízení jsou 231 x 150 x 58 mm s hmotností 880 g. Kromě toho nám zde Logitech nabízí ergonomické zpracování (v dnešní době ještě aby nenabízel), konektivitu pomocí rozhraní USB 1.1 a podporu operačních systému Windows a Linux. Je zvláštní, že tu nejsou zahrnuty počítače Mac - tradiční nástroje pro grafiky.

Záruka je tu tříletá a cena v USA se udává 500 USD, ovšem v Evropě se má SpacePilot 3D Pro s daní prodávat za 594 euro, což nepotěší.

Zdroj: Fudzilla