Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Máte rádi taneční hudbu? Dance radio - novinka na SHW

29.10.2007, Karel Polívka, aktualita
Máte rádi taneční hudbu? Dance radio - novinka na SHW
Tímto bychom vás rádi informovali o jedné z dalších novinek na našem serveru a zároveň vás seznámili s internetovým rádiem s příznačným názvem Dance radio. V horní liště se společně s odkazy na naše další magazíny nově nachází odkaz "Dance...
Tímto bychom vás rádi informovali o jedné z dalších novinek na našem serveru a zároveň vás seznámili s internetovým rádiem s příznačným názvem Dance radio.

V horní liště se společně s odkazy na naše další magazíny nově nachází odkaz "Dance radio", který jednak směřuje na web tohoto projektu a zároveň se při přejetí kurzorem zobrazí možnosti pro spuštění rádia ve formátu mp3 v 3 různých nastaveních kvality. Pro stále čtenáře SHW, kteří jej už znají, tak může sloužit ke snadnému spuštění a těm ostatním jsou navíc věnovány následující řádky pocházející přímo od ředitele rádia, Lumíra Skokana, které by je měly s tímto projektem blíže seznámit:

"Dance radio započalo vysílat 1.7.2005 za maximální podpory společnosti Czech Computer s.r.o.. Vzniklo z prostého důvodu, že taneční hudba jako taková vymizela z éteru a když budu mluvit za většinu posluchačů ve věku od 20-45 let, tak jsme už měli dost těch kolovrátků znějících ze všech rádiových stanic ve stejném stylu. Během svého působení naše stanice dosáhla domény "nejposlouchanější internetové stanice v ČR" , jelikož si nás naladí cca 45.000 posluchačů denně. Vysílání je zaměřeno na taneční hudbu od té zlaté éry 90 let po současnost, díky čemuž si prostě každý milovník taneční hudby najde ten svůj styl, ke kterému nejvíce tíhne (italo dance, house, progresiv, elektro, trance...).



Večerní čas je věnován živým pořadům a různým stylům, ve kterých se objevují i přední DJ nejen z České republiky (mezi nimiž jsou jména předních českých DJ´s jako je LUCCA a Michael Burian, kteří zde mají svůj pravidelný pondělní pořad), ale třeba i zahraniční DJ jako je Armin Van Buuren a jeho ASOT - A State of Trance - celosvětově nejposlouchanější pořad vysílaný každý čtvrtek od 21.00 hodin, jelikož naše rádio získalo exkluzivní práva pro ČR. Během dne se snažíme zapojit posluchače aktivně do vysílání a to nejen písničkami na přání, kde mohou posluchači ovlivnit 3xhodinu vysílání svými přáními, ale i spoustou soutěží o vstupenky, CD a mnoho dalších hodnotných cen. Staniční hitparádu, která je vysílána každý čtvrtek od 19.00 hodiny, svými hlasy opět ovlivňují posluchači na našich webových stránkách.

V současné době naši stanici mohou posluchači ladit prostřednictvím internetu na www.danceradio.cz v 12-ti různých kvalitách streamu včetně dvou reálných pohledů webkamer do studia, dále v digitální televizi O2 a v síti kabelové televize Karneval (pro PRAHU) na frekvenci 107,8 MHz. Připravujeme ve spolupráci se společností Teleko vysílání v digitální kvalitě T-DAB, které by mělo být spuštěno v roce 2008.

Na zavěr snad jen dodám, že nejme obyčejné rádio, ale "Opravdové taneční rádio"..."