Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Maxtor OneTouch 3 Mini Edition: malý externí disk

19.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
Maxtor OneTouch 3 Mini Edition: malý externí disk
Prvním malým externím diskem společnosti Maxtor je nový OneTouch 3 Mini Edition. Jeho hmotnost činí pouhých 200 gramů, navíc přináší mnoho inovací zvyšující bezpečnost dat. Můžete tak využít automatické zálohování, šifrování dat, synchronizaci...
Prvním malým externím diskem společnosti Maxtor je nový OneTouch 3 Mini Edition. Jeho hmotnost činí pouhých 200 gramů, navíc přináší mnoho inovací zvyšující bezpečnost dat. Můžete tak využít automatické zálohování, šifrování dat, synchronizaci dat mezi počítači a znovuobnovení výchozího stavu systému.



Koncepce disku má zaujmout především mobilní pracovníky, jich má být podle studie IDC v roce 2009 na 850 milionů. Dalšími zákazníky mají být například studenti.

Velkým plusem je softwarový nástroj Sync, který synchronizuje data mezi dvěma a více počítači na stejné platformě. System Rollback pak umožní vrátit operační systém a aplikace do výchozího stavu, jde o jakýsi System Restore známý z Windows. Úloha je jasná, lze se takto zbavit nového spyware nebo adware, zachová však současná data.



K dispozici je rovněž software automatického zálohování, to je spuštěno jediným stiskem tlačítka. Od toho název této řady disků, OneTouch (jeden stisk). Tento nástroj je k dispozici již od roku 2002. Zabezpečení dat je zajištěno softwarovým šifrováním obsahu a technologií Maxtor DriveLock. Tím se má na mysli firmware, který bez hesla nedovolí přístup k datům, ani když bude disk z krabičky vyjmut a vložen do jiného počítače.

Disk je v titanově kovové krabičce chráněný černým gumovým lemem. K dispozici bude od poloviny května, 60GB verze bude stát cca 3000Kč, 100GB verze pak 4400Kč. K počítači se oba modely připojují pomocí USB portu.

Zdroj: www.maxtor.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.